گروت بتن چیست؟
گروت بتن را طوری طراحی می کنند که توان جذب نیروهای وارده و انتقال آن ها را به بخش زیرکار داشته باشند. ملات ها و گروت ها موجب تامین مقاومت های مطلوب و مطمئن و همچنین اتصال پایدار بین گروت و سازه می شوند. گروت باید قوام یافته و سیال باشد و در حالت عادی قابلیت جاری شدن داشته باشد و در حداقل زمان به مقاومت مطلوب دست پیدا کند.
گروت نباید دچار جدا شدگی آب و سنگدانه از هم شود . همچنین نباید ته نشین شده و دچار جمع شدگی شود . در صورتیکه مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شده و از مصالح سنگی موجود برای ساخت آن استفاده شود، دانه بندی مناسب در گروت بدست نخواهد آمد و ضمانت لازم برای تامین کیفیت مطلوب نیز وجود نخواهد داشت .
به همین دلیل است که معمولا از گروت مخلوط آماده برای گروت ریزی و گروت کاری استفاده می شود . این نوع گروت های مخلوط آماده تحت شرایط کنترل شده و فرموله شده و از پیش مخلوط شده در کارخانه بسته بندی می شوند.
انواع گروت:
۱ . گروت پلیمری:
این مدل در واقع نوعی گروت سیمانی است که با مواد پلیمری مختلف اصلاح شده است. مواد تشکیل دهنده در این مدل، رزین پلیمری و مخلوط سیمان است که به تولید ماده ای بسیار قدرتمند و کاربردی می انجامد.
این ماده از مخلوط سیمان دارای دانه بندی های ویژه با ماسه سیلیسی شکری است و همین امر سبب افزایش بسیار بالای مقاومت و روان کنندگی گروت پلیمری می شود.این ماده به یکی از پرکاربردترین انواع گروت در ساخت و ساز ها تبدیل شود و بتواند سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهد.
۲. گروت اپوکسی:
گروت اپوکسی یک ترکیب دو جزئی یا سه جزئی است و یکی از مواد بسیار مستحکم صنعتی به شمار می آید. این نوع گروت از ترکیب دو مایع مصنوعی (شبیه به چسب اپوکسی) تشکیل شده اند و یا به همراه این دو مایع مصنوعی مقداری ماسه به عنوان سخت کننده نیز به آنها اضافه شده که مدل سه جزئی را به وجود خواهد آورد.
اغلب از این ماده گران قیمت برای نصب دستگاه های صنعتی استفاده می شود و استحکام دوام بالای آن سبب شده تا برای شرایط و مکان هایی که قرار است بار زیادی بر آن اعمال شود مناسب باشد.
کاربرد گروت اپوکسی:
۱.در کارخانه جاتی نظیر کارخانه ماشین آلات موتوری، در ژنراتور ها، پمپ ها، انواع ریل، جرثقیل ها و… برای نصب دستگاه ها از این ماده استفاده می شود.
۲.استفاده در صنعت ساختمان سازی یکی از پر رنگ ترین مصارف گروت اپوکسی است. نصب ستون های پیش ساخته بتنی و فولادی، اتصالات، پی ها، اطراف کانال لوله کشی و سایر اجزا و قسمت های ساختمان اغلب به استفاد ه از این ماده نیازمند هستند.
۳.برای ایجاد یک پیوند محکم و با دوام سازه ای می توانید از این ماده استفاده کنید.
۴.بتن ها معمولا اگر بدون استفاده از چسب بتندر مکانی استفاده شده باشند، با گذشت زمان ترک می خورند یا حفره هایی در آنها به وجود می آید . برای پر کردن این حفره ها و ترک ها و به طور کلی برای تعمیر بتن می توانید از گروت پلیمری استفاده کنید.
۵.پایه گارد های محافظ دست انداز، تیر های راهنمای و رانندگی، برینگ پل ها و بسیاری از موارد دیگر که در طول روز آنها را مشاهده می کنیم هم با استفاده از این ماده با دوام نصب و راه اندازی شده اند.
۳.گروت سیمانی:
استفاده از این ماده به عنوان ملات مورد استفاده برای نصب کاشی و سرامیک امری رایج است و برای بسیاری از امور مربوط به نگهداری و تعمیرات منزل هم می توانید از این ملات استفاده کنید.
گروت سیمان از سیمان پورتلند به عنوان سخت کننده استفاده می کند. این مدل را معمولا به صورت یک کیسه پودر خشک در بازار مشاهده می کنید که بعد از مخلوط شدن با میزان مشخصی آب قابل استفاده هستند.
البته همانطور که در ابتدای این بخش هم اشاره شد، بسیاری از مدل های سیمانی که این روز ها در بازار مورد استفاده قرار می گیرند، دارای برخی پلیمر ها هستند که خواص آنها را اصلاح کرده است.
کاربرد گروت در صنعت ساختمانی:
گروت ماده ای مشابه ملات است که از آن برای پر کردن و تعمیر فضاهای خالی و ترک های خیلی عمیق ناشی از خرد شدن بتن به کار میرود. این ماده از سیمان, ماسه, آب و سایر افزودنی ها تولید میشود و ماده ای مهم در صنایع ساختمان و بتن به شمار میرود. گروت مکانی که در آن ریخته میشود را کاملا پر کرده و مقاومت لازم را دارا میباشد. این ماده در نصب ریل ماشین آلات, حائل ها, زیر صفحه ستون ها, زیرسازی تجهیزات سنگین و … کاربرد دارد.