سیمان و انواع آن

سیمان
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۳۱ بروزرسانی شده است.

سیمان پودری است که در حین اختلاط با آب خاصیت چسبندگی بدست می آورد. از ترکیب سنگ آهک و خاک رس تهیه و تولید می شود.از مخلوط آن با متریال سنگی مانند ماسه، شن و سنگ برای ساخت انواع ملات و بتن استفاده می گردد.همچنین این ملات به عنوان ملات چسبنده معروف میباشد، که توانایی چسباندن ذرات به یکدیگر و به وجود اوردن جسم یکپارچه از این ذرات را دارند.از اختلاط و آسیاب نمودن کلینکر به علاوه سنگ گچ یا  سنگ  آنیدریت و سایر افزودنی مطابق استاندارد تولید می گردد .

سیمان گردي نرم، جاذب آب ، چسباننده، که اساساً مرکب از ترکیبات پخته و گداخته شده اکسیدهاي کلسیم و سلیس و آلومین و فلدسپات می باشد. این ملات در اثر همجواری با آب ، در ضمن داشتن ثبات حجم، مقاومت خود را حفظ نموده و در فاصله ۲۸ روز در زیر آب ماندن داراي حداقل مقاومت ۲۵۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع گردد.

در تهیه بتن ، از  مرغوبیت مصالح ساختمانی اطمینان حاصل شود زیرا خصوصیات مصالح با ویژگی هایی که جهت بتن خوب ضروری است.

در بتن وظیفه اصلی سیمان ، صرفا چسباندن دانه ها به یکدیگر میباشد و در مقاومت و باربری تاثیری در بتن ندارد.  توصیه میشود وقتی نمونه ای از بتن شکسته می شود، دانه های سنگی آن شکسته شده و سیمان های موجود در آن گسیخته نشود.

سیمان در حالت کلی به ۹ دسته تقسیم میگردد که عبارتند از  :

۱-سیمان پرتلند نوع یک یا معمولی:

این نوع متریال درایران و جهان، یکی از پر مصرف ترین نوع سیمان ها می باشد. این سیمان به دلیل مرغوب بودن از آن در مناطقی با اقلیم معتدل و خشک در صنعت ساختمان سازی از آن استفاده نمود.

کاربرد : این نوع متریال در کف سازی و اسکلت سازی بتنی و ملات ها وفونداسیون (پی) ساختمان که امکان حمله سولفاتها به ان وجود ندارد در ساختن پیاده روها در مکان های عمومی ، جاده سازی ها، پل های بتن مسلح، راه آهن، مخازن، لوله های آب و ملات برای بنائی مورد استفاده قرار میگیرند.

۲. سیمان پرتلند نوع دو یا اصلاح شده  :

در زمین هایی که خاک آنها دارای سولفاته و خاکشان شور باشد استفاده میشود، زیرا این متریال ها مقاومت بیشتری دارد و در هنگام شروع واکنش شیمیایی نسبت به پرتلند نوع یک حرارت از خود متصاعد میکنند. این نوع متریال تا حدودی کند گیر بوده و  جلوگیری از افزایش دمای بتن به هنگام بتن ریزی در هوای گرم از این نوع متریال توصیه میگردد.

کاربرد : در پی سازی و دیواره پل ها و دیوارهای حائل به طور کلی مکانهایی که بتن با خورشید در معرض نور و گرمای خورشید هستند مورد استفاده قرار می گیرد.

۳-سیمان پرتلند نوع سه یا زود سخت شونده:

این نوع سیمان در مدت زمان کوتاهی کمتراز یک هفته مقاومت کامل خود را بدست می آورد به همین دلیل به این نوع سیمان با بدست آوردن مقاومت کامل ،زودگیرمعروف است این سیمان دارای مقاومت اولیه زیادی است و معمولا در مواردی استفاده میشود که قالبها باید زود باز شود مقاومت ۳ روزه این بتن تقریبا برابر مقاومت ۷ روزه پرتلند نوع ۱ است .

کاربرد: تعمیرات  و یا بتن ریزی در زمستان استفاده میشود.  تولید حرارت بالا در بتن ریزیهای حجیم و یا قطعات بزرگ بتنی توصیه نمیشود.

۴-سیمان پرتلند نوع چهاریا کندگیر :

این نوع متریال به  کند گیر معروف است حرارت متصاعد کننده نسبت به سیمان پرتلند نوع ۲ نیز  کمتر میباشد از این نوع ملات در بتن ریزی های حجیم مخصوصا در فصول تابستان ( دمای بالای ۴۰ الی ۵۰ درجه سانتیگراد) قابل استفاده میباشد.

کاربرد :در بتن ریزیهای حجیم مخصوصا در فصول تابستان ( دمای بالای ۴۰ الی ۵۰ درجه سانتیگراد) قابل استفاده می باشد.همچنین در بتن ریزی دیوارهای طول و همچنین بتن ریزی چند لایه استفاده میشود.

۵- سیمان پرتلند نوع پنج یا ضد سولفاته :

این نوع سیمان در مدت زمان کوتاهی کمتراز یک هفته مقاومت کامل خود را بدست می آورد به همین دلیل به این نوع متریال با بدست آوردن مقاومت کامل ،زودگیرمعروف است این نوع ملات دارای مقاومت اولیه زیادی است و معمولا در مواردی استفاده میشود که قالبها باید زود باز شود مقاومت ۳ روزه این بتن تقریبا برابر مقاومت ۷ روزه سیمان نوع ۱ است .

کاربرد: این نوع متریال در تعمیرات و یا بتن ریزی در زمستان استفاده میشود ولی بدلیل تولید حرارت زیاد در بتن ریزیهای حجیم ویا قطعات بزرگ بتنی توصیه نمیشود.

۶- سیمان روباره ای :

از مخلوط کلینر و روباره کوره آهن گدازه آسیاب شده به دست می آید. این نوع متریال روباره ای نرم تر از سیمان‌ پرتلند معمولی بیشتر ولی حصول مقاومت آن کمتر است. حرارت این سیمان ‌نیز کمتر از مدل معمولی می باشد.

کاربرد:این نوع متریال در مجاورت محیط های حاوی کلر حفاظت خوبی برای میلگرد های آرماتور تامین میکند.

۷. سیمان دریاگیر :

بر اساس سفارش این نوع متریال تهیه و ساخته میشود . تنظیم ترکیبات تشکیل دهنده آن در صورت ماندن در انبار فاسد میشود.

۸. سیمان پرآلومین :

این نوع ملات به عنوان سیمان برقی نیز معروف است که میزان اکسید آلومینیوم این متریال تقریبا بالا می باشد. این سیمان ‌را با سنگ آهک و بوکسیت می سازند. به همین خاطر خواص شیمیایی ترکیبات تشکیل دهنده آن مقاومت ملات یک روزه آن مشابه مقاومت ملات ۲۸ روزه ی سیمان‌پرتلند معمولی است.  مقاومت شیمیایی آن به خصوص در آب دریا و در مجاورت سولفات ها بسیار عالی است.

کاربرد :این نوع متریال در هوای مرطوب و گرم و شرجی حساس است و در مناطق استوایی قابل استفاده می باشد.

۹. سیمان پوزولان :

کلینر و سنگ های آتشفشانی آسیاب شده و مخلوط میشوند و برای رویه های بتنی و سایر نقاطی که برای ذوب یخ روی آنها از نمک و سایر مواد یخ زا استفاده میشود مناسب است. این متریال حالت کلوئیدی دارد و جمع شدگی آن بسیار کم است.

۱۰. سیمان رنگی :

در این نوع متریال ، رنگ (اکسید) انواع پرتلند در نسبت های مشخص با یکدیگر ترکیب می شوند. رنگ به کار رفته در این متریال به صورت پودری و ریزدانه است. اغلب از نسبت وزنی کمتر از ۱۰ درصد رنگ در ساخت این نوع متریال استفاده می گردد.ترکیبات تشکیل دهنده انواع رنگی سیمان عبارتند از :

۱-اکسید کروم

۲-کبالت

۳-آهن اکسید

۴-منگنز دی اکسید

پست قبلی

CRM ( سی آر ام ) چیست ؟

پست بعدی

اهمیت بازاریابی و فروش در صنعت ساختمان

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک