یونولیت در صنعت ساختمان

یونولیت
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۳۱ بروزرسانی شده است.

یونولیت :

یونولیت در واقع نوعی پلاستوفوم که با نام  پلی استایرن منبسط شده با علامت اختصاری EPS مشهور می باشد که کاربردهای زیادی در صنعت ساختمان دارد.فوم ها نوعی پلیمری که رنگش سفید و عایق رطوبت، عایق حرارت و عایق صدا می باشد که در کارخانه های پتروشیمی تولید می‌شود.

این نوع متریال با وزن حجمی کم (۱.۰۴ تا ۱.۰۹ گرم بر سانتیمتر مکعب) و دارای انواع دانه بندی های ریز و درشت، به شکل گرانول، ورق و بلوک در اندازه ها و ضخامت های مختلف وجود دارد. برش دادن آن هم با دستگاه های برش به وسیله سیم داغ به سادگی صورت می پذیرد.

فوم ها نقش عایق رطوبت ، عایق حرارت و عایق صوتی ایفا می کند که در کارخانه های پتروشیمی تهیه می‌شود . این ماده با وزن حجمی بسیار کم (۱٫۰۴ تا ۱٫۰۹ گرم بر سانتیمتر مکعب) و دانه بندی های ریز و درشت ، بصورت گرانول ، ورق و بلوک در اندازه ها و ضخامتهای گوناگون موجود است . برش دادن آن نیز با دستگاه های برش توسط سیم داغ به راحتی انجام می شود .

مزایای یونولیت در صنعت ساختمان :

۱.سبکی قطعات بلوک های پلی استایرن و کم شدن وزن سازه ای ساختمان

۲.کم شدن عرض تیر و ستونها و  کاهش مصرف آهن آلات در ساختمان

۳. کاهش ۳۰ درصدی حجم مصرفی بتن

۴. افزایش مقاومت ساختمان در برابر زلزله و عوامل طبیعی

۵.عایق حرارتی و عایق صوتی

۶. حمل و نقل سریع و آسان به محل پروژه

۷.صرفه جویی در زمان و کاهش دستمزد و متریال مصرفی

معایب یونولیت در صنعت ساختمان :

۱.بلوک های فومی نقش باربری ندارند و همچنین در برابر زلزله ایمن و مستحکم می باشند. به همین دلیل در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند .

۲.بلوک های پلی استایرن ، در برابر اشتعال به راحتی حجم خود را از دست می دهند و تنها اشکال این بلوک ها ، کمی مقاومت در برابر حرارت و شعله وری است .

۳.در صورتی که از جنس مرغوب این بلوک ها در ساختمان سازی استفاده شود ، در برابر آتش مقاوم تر خواهند بود

انواع فوم در صنعت ساختمان :

۱. فوم فشرده :

یونولیت فشرده از انواع فوم ساختمانی محسوب می شود که دارای وزن بالایی می باشدو  به علت متراکم و فشرده بودن یونولیت چگالی آن بالا می باشد. یونولیت فشرده یکی از پرکاربردترین انواع فوم می باشد که در موارد گوناگون مانند صنعت ساختمان، صنعت خودروسازی، صنایع غذایی، قالب سازی، مجسمه سازی، درب ضدسرقت، عایق سازی، بسته بندی و موارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی از مهم ترین کاربردهای یونولیت فشرده این است که می توان آن را در ترکیب با عایق های صوتی دیگر مانند فوم های آکوستیک، پشم سنگ و… استفاده کرد و کاربرد صداگیری آن را افزایش داد. ضمنا نامگذاری ورق های یونولیت فشرده  بر اساس وضعیت و میزان فشردگی آن ها انجام می گیرد.

یونولیت ورق فشرده فرتاش به نوعی یونولیت و پلاستوفوم اتلاق میشود که با دانسیته بالا ۴۰ باشد. این یونولیت با حداقل دانسیته چهل و فشرده تولید شده از مواد خالص کره ای بدون حتی ده گرم ناخالصی تولید میگردد.

۲. یونولیت سقفی استاندارد :

این نوع از یونولیت یا فوم های سقفی در سال های اخیر بعنوان قالب بتن در سقف های دال یک طرفه یا اصطلاحا تیرچه بلوک مورد استفاده قرار میگیرد از این محصول بشکل مکعب مستطیل با ابعاد ۲۵*۵۰*۲۰۰ مورد استفاده قرار میگیرد.

وزن سقفی با استفاده از فوم تولید شده بر اساس دانسیته یونولیت مشخص می گردد. با توجه به قیمت مواد اولیه فوم و قیمت محصول نهایی تولید شده کارخانه های فوم ، دانسیته یونولیت بین ۷ الی ۸ کیلوگرم بر متر مکعب بیشتر نمی باشد در صورتی که بعضی تولید کنندگان برای جذب مشتری تولیدات خود را دانسیته ۱۰ معرفی می کنند . در این صورت وزن فوم تیرچه سفالی نباید کمتر از ۲ کیلو گرم باشد.

یونولیت های مصرفی باید دارای تاییدیه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و همچنین نشان استاندارد را نیز دارا باشند.

۳.  یونولیت دیواری :

این نوع فوم و یا پلاستوفومی اطلاق می شود که در دیوار بکار برده شود که میتواند در داخل دیوار مانند بلوک های سفالی و یا بلوکهای سیمانی استفاده گردد و یا برروی دیوار فومی و پلاستوفوم دیواری قابل استفاده می باشد.

در بعضی شرایط برای مصارف گوناگون ممکن است که برای دیوار استفاده کنیم استفاده از فوم به صورت های زیر برای دیوار مرسوم است:

دیوار پوش فوم

فوم دیواری تزیینی

فوم دیوارپوش

دیواری

۴. فوم تیرچه کرومیت :

پلاستوفوم های سقفی که در ایران به نام یونولیت سقفی شناخته می شوند ، یکی از بهترین نوع مواد فیلر  جهت پر کردن فاصله تیرچه های کرومیت (فلزی ) و نیز تیر چه های بتنی (تیرچه بلوک است.

فوم تیرچه کرومیت برای تیرچه بلوک فلزی استفاده می شود و دارای ابعاد :

یک مترطول-۶۶ سانت عرض-۲۵ سانت قطر.

یک مترطول-۶۶ سانت عرض-۲۰ سانت قطر.

پست قبلی

مدیریت ریسک در پروژه های ساختمانی

پست بعدی

سرامیک در صنعت ساختمان

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک

دسترسی سریع

تماس با آجر رو آجر

فروش و پشتیانی همه روزه از ساعت 9 الی 17:30
پنج شنبه ها 9 الی 13:30

اینستاگرام واتساپ لینکدین