انواع بلوک در صنعت ساختمان

بلوک

انواع بلوک :

بلوک یکی از پرمصرف ترین مصالح در صنعت ساختمان می باشد. این نوع متریال در انواع و اقسام مختلفی وجود داشته و در تولید آن از متریال مختلف استفاده می شود. بلوکهای بتنی و بلوکهای سفالی بیشترین استفاده را در میان انواع بلوک های دیگر دارند. در ادامه این مطلب از به معرفی انواع بلوک ساختمانی می پردازیم.

مراحل تولید بلوک سفالی همچون آجر می باشد, از خاک تولید شده و در مقابل نور خورشید یا خشک می شود و در کوره پخته می شود. وزن تقریبی بلوک سفالی ۳ تا ۱۰ kg می باشد و عرض آنها معمولا ۲۵ سانتی متر است . این نوع متریال یکی از پرمصرف ترین نوع مصالح در دیوارهای ساختمانی است که در ابعاد مختلف و در قالب های سوراخ دار تولید می شود.

مزایای استفاده از بلوک در ساختمان سازی :

۱-صرفه‌جویی در مصرف مصالح

۲-زمان اجرا

۳-حمل آسان

۴-عایق بودن نسبی حرارتی و صوتی

۵-سهولت در مسلح کردن می‌باشد

۶-سبک سازی در سازه

۷-توخالی و سبکی بلوک نسبت به آجر

انواع بلوکها در صنعت ساختمان :

مصالح مصرفی در ساخت این نوع متریال از ترکیب سیمان، آب، ماسه و دیگر سنگدانه ها استفاده می شود. بلوکهای ساختمانی انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی هریک می پردازیم.

۱- بلوک سیمانی :

در کوره های نوع اول آجرها به نحوی روی هم چیده می شوند که یک برج آجری تشکیل می دهند و فرآیند پخت آنها توسط آتشی که درون کوره است انجام میگیرد.

۱-۱- بلوکهای سیمانی معمولی :

در ساخت بلوک های سیمانی معمولی از شن و ماسه طبیعی رودخانه استفاده می شود. چگالی این گونه بلوک ها پس از انجام فرآیند خشک شدن حدود ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می باشد. تولید این گونه بلوک ها در فرم های مختلف و به دو صورت سیمانی دیواری و سیمانی سقفی صورت می گیرد.

۲-۱-بلوک سبک سیمانی :

به بلوک های سیمانی که چگالی آن ها ۱۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب باشد، بلوک سبک یا پوکه ای گفته می شود. بر اساس چگالی بلوکها در چهار دسته طبقه بندی می شوند:

رده اول : چگالی آنها پس از خشک شدن در حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب می باشد.

رده دوم : چگالی آنها پس از خشک شدن در حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.

رده سوم : چگالی این گونه مصالح پس از خشک شدن در حدود ۱۰۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.

رده چهارم : چگالی این گونه متریال ها پس از خشک شدن در حدود ۱۷۰۰تا ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می باشد. این بلوک ها در دسته نیمه سبک قرار می گیرند.

۲- لیپر :

لیپر نوعی مصالح سیمانی سبک بوده که از پرلیت که نوعی پوکه صنعتی است، ساخته شده است. از مهم ترین ویژگی های این بلوکها می توان به عایق صوتی و حرارتی بودن آنها اشاره کرد. در تولید این بلوک ها از روش اتوکلاو استفاده می شود. از مزایای این گونه بلوک ها می توان به مانع از اشتعال و مقاومت بالای آن در آتش سوزی ها اشاره کرد. این نوع مصالح قابلیت رنگ پذیری و برش نیز دارند.

۳- لیکا :

لیکا از ترکیب سنگدانه های سبک ها با سیمان و آب تشکیل می شود. این متریال از متخلخل نسبت به بتن نیمه سبک برخوردار می باشد. لیکا به دو شکل توپر و توخالی بوده و کاربرد آن ها در دیوار و سقف می باشد. سه جداره لیکا در دیوارهای خارجی استفاده شده و عایق حرارتی و صوتی بسیار فوق العاده می باشد.

۴-هبلکس یا AAC :

آجر سفال یا تیغه سفالی یا بلوک سفالی ، از جمله مصالح بنایی پرکاربرد در ساختمان است. آجر سفالی بلوکی مکعبی شکل با سوراخ های افقی است. قیمت آجر سفال بر اساس کیفیت و ابعاد آن تعیین می شود. کاربرد آجر سفالی در ساختن تیغه های ساختمان است. تیغه سفالی بر خلاف آجر مقاومت فشاری بالایی ندارد.

۵- پرلکس یا clc :

پرلکس که با نام clc نیز شناخته می شود، بلوکهای بتنی سبک وزنی می باشند که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند. این متریال با استفاده از تزریق فوم به بتن متشکل از سیمان و ماسه ریزدانه به دست می آید. از این بلوک می توان به جای آجر و سفال در ساخت دیوار استفاده کرد.

۶- سفال :

یکی از پرکاربرد ترین بلوک ها که در ساختمان سازی نوع سفالی می باشد، که در ابعاد مختلف تولید می شوند و در بخش های غیر باربر ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. از آنها در دیوار و سقف تیرچه استفاده می شود.

پست قبلی

بتن شاتکریت چیست؟ چه مزایا و معایبی دارد؟

پست بعدی

سیمان پوزولانی چیست ؟

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک

دسترسی سریع

تماس با آجر رو آجر

فروش و پشتیانی همه روزه از ساعت 9 الی 17:30
پنج شنبه ها 9 الی 13:30