ساختمان های در حال گودبرداری تهران

ساختمان های درحال گودبرداری تهران
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۸ بروزرسانی شده است.

ساختمان های در حال گودبرداری تهران را اگر بررسی کرده باشید قطعا یکسری موارد از جمله نکات ایمنی و همچنین اقداماتی که قبل از گودبرداری لازم است را می بینید. برای ساخت هر ساختمانی در وهله ی اول نیاز است که گودبرداری به میزان لازم انجام شود. می توان گفت حساس ترین مرحله در ساختمان سازی همین مرحله گودبرداری می باشد که به دقت بالایی نیاز دارد تا فاجعه ای در آینده رخ ندهد. در گودبرداری ابزارهای مختلفی استفاده می شود. هدف از این عملیات عمرانی ریختن پی یا فونداسیون، ساخت پارکینگ، احداث کانال و … می باشد.

گودبرداری چیست؟

گودبرداری یعنی برداشتن خاک از سطح و عمق زمین با هدف تخریب ساختمان فرسوده، کندن پی برای ساختمان جدید، حفر کانال ها و مخازن زیرزمینی و رسیدن به خاک سفت انجام می شود. در فرایند گودبرداری خاک هایی به صرفه تر هستند که چسبندگی مناسب تری را دارا می باشند. به دلیل حساس بودن این عملیات، باید با در نظر گرفتن نقشه و دستورالعمل ناظر و در اندازه های لازم انجام شود. یکی دیگر از کارهای لازم در گودبرداری، ایجاد سازه نگهبان برای حفظ امنیت ملک های مجاور می باشد. اگر به ساختمان های در حال گودبرداری تهران توجه کنید می توانید اجرای این نکات را ببینید.

انواع گودبرداری

روش های اجرای گودبرداری به چند دسته تقسیم می شود از جمله بیل مکانیکی، تاپ دادن، لودرو… .
نوع دیگر تقسیم بندی گودبرداری، حفاظت شده یا مهاربندی شده و حفاظت نشده یا مهاربندی نشده می باشد. در گودبرداری مهاربندی نشده پایداری شیب‌ها یا دیواره ‌های عمودی گودبرداری در خاک‌های چسبنده بدون حفاظت بندی توسط شرایط مکانیکی در خود خاک تامین می‌شود.

پایش در گودبرداری

با انجام گودبرداری خاک دستخوش تغییر می شود و تعادل اولیه ی آن به هم می ریزد. برای جلوگیری از خطراتی مثل نشست ساختمان یکسری اقدامات لازم است که انجام شود از جمله ایجاد سازه نگهبان و پایش چشمی. پایش چشمی یعنی به صورت دوره ای ملک بررسی شود تا تغییر و جابجا شدن یا نشست زمین و دیوارها مشخص شود. در ساختمان های در حال گودبرداری تهران بعد از این عملیات، به طور مرتب خیابان های مجاور و ملک ها و حیاط های اطراف بررسی خواهد شد.

ساختمان های درحال گودبرداری تهران

خطرات خاکبرداری غیر اصولی

اگر گودبرداری بصورت غیر اصولی انجام شود ممکن است خسارات جانی و مالی به املاک مجاور و افراد وارد شود. برای جلوگیری از این خطرات مسئول مربوطه مشخصات ساختمان های مجاور را توسط شهرداری بررسی می کند و خطراتی که گودبردای ممکن است داشته باشد را در نظر می گیرد. سپس سازنده طبق نقشه های اجرایی که دراختیارش قرار گرفته است و رعایت نکاتی که گفته شده عملیات گودبرداری را اجرا می کند.
خطراتی که ممکن است با انجام گودبرداری بدون رعایت ضوابط لازم ایجاد شود عبارتند از:
اگر حصار وجود نداشته باشد ممکن است کارگر یا عابر به داخل گود پرت شود. ممکن است اکسیژن کم شود و خطر خفگی وجود داشته باشد. اگر گازهای سمی وجود داشته باشد، خطر مسمومیت وجود دارد. همچنین خطر سقوط آوار و یا ریزش دیوارها وجود دارد. باید مراقب بود که حین گودبرداری به تاسیسات برقی و آب … آسیبی وارد نشود.

تفاوت خاکبرداری و گودبرداری

برخلاف تصور عموم این دو مقوله با هم متفاوت هستند. خاکبرداری یعنی یکسان کردن پستی و بلندی های زمین که نهایتا تا عمق یک متری می باشد. گودبرداری یعنی همین اقدام ولی در عمق بیشتر تا زمانی که به خاک سفت و بکر برسیم.

مراحل اجرا

در همه ی ساختمان های در حال گودبرداری تهران قبل از شروع لازم است مجوزهای مربوطه را از شهرداری اخذ کنیم. برای انجام این عملیات باید تجهیزات و ابزارآلات لازم برای گودبرداری را محیا کنیم. همچنین با افراد متخصص و کارگران مربوطه هماهنگی لازم را به عمل آوریم. سپس همه ی ضایعات باقی مانده از تخریب ساختمان و موانع دیگر را از محل دور کنیم. در مرحله بعدی لازم است استحکام خاک، دیواره های گود، وضعیت لوله ها و کابل کشی های زیرزمینی و چاه های آب و فاضلاب بررسی گردد تا موجب ایجاد حادثه نشود. در نهایت با رعایت ضوابط لازم عملیات گودبرداری شروع می شود.

نکات مهم در فرایند گودبرداری

لبه ی گود تا معابر حداقل باید ۱۵۰ سانتی متر فاصله داشته باشد و علائم هشدار دهنده قرار داده شود.
اگر عمق گود بیش از ۱۲۰ سانتی متر باشد لازم است به استحکام جداره های کناری توجه کرد.
نیاز است که اطراف گود را حصار بکشیم تا از بروز حادثه و سقوط افراد جلوگیری شود.
اگر پروژه در کنار راه آهن و بزرگراه ها و از این قبیل باشد ممکن است ارتعاش وجود داشته باشد، به همین دلیل لازم است برای جلوگیری از ریزش، نکات خاصی را رعایت کرد.
در پروژه هایی که عمق گود زیاد است نیاز است که در روز توسط پرچم قرمز و در شب با قرار دادن چراغ درمورد عملیات ساخت به عابرین اگاهی داد.

سازه نگهبان

در گودبرداری احتمال بروز یک سری خطرات وجود دارد مثلا ممکن است جداره های گود ریزش کند. برای جلوگیری از این خطرات و رانش خاک و پایدار کردن گود در مقابل حرکت های افقی، سازه ای را در خاک تحت عنوان سازه نگهبان قرار می دهند. در ساختمان های در حال گودبرداری تهران پرکاربردترین نوع سازه نگهبان سازه خرپایی می باشد.
اگر خاک ضعیف و یا عمق گود زیاد باشد ممکن است این خطرات بیشتر وجود داشته باشد. همچنین اگر مدت زیادی گود باز بماند و یا سطح آب های زیرزمینی بالا باشد هم امکان بروز حادثه وجود دارد.

ساختمان های درحال گودبرداری تهران

در نهایت اجرای یک گودبرداری ایمن و نصب سازه نگهبان اولین قدم در ساخت یک بنای مستحکم می باشد.

پست قبلی

ساختمان های در حال تخریب تهران

پست بعدی

ساختمان های در حال احداث فونداسیون تهران

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک