دستگاه کلایمر چیست؟ تفاوت کلایمر با داربست

دستگاه کلایمر
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۷ بروزرسانی شده است.

دستگاه کلایمر

دستگاه کلایمر، بالابری است که بجای داربست استفاده می شود و سبدی دارد که طول آن ۲ تا ۶ متر می باشد. این دستگاه در تمیز کردن نمای ساختمان و انتقال مصالح ساختمانی به بالای ساختمان کاربرد دارد. همچنین برای تعمیرات نمای ساختمان هم استفاده می شود. این نوع دستگاه بالابر در اندازه های مختلفی ساخته می شود. این اندازه بر اساس نوع کاربری و ظرفیت کاری تعیین می شود. در واقع به سه نوع نفربر، منتقل کننده‌ی مصالح و ابزارهای لازم برای کار و سکوی اجرا دسته بندی می شود. ساختار این دستگاه بدین شکل است که با موتورهای وینچی حرکت می کند؛ این موتورها توسط سیم بکسل به پایه‌های نگهدارنده متصل شده اند. همچنین ترمز اضطراری نیز دارند.

برای امنیت کلایمر و کم کردن خطرات آن تجهیزاتی مثل ترمز پاراشوت، ترمز کمانی و ترمز لنتی تعبیه شده است؛ که در شرایط اضطراری دستگاه سقوط نکند. همچنین یک کابل مستقل دیگر هم در دستگاه قرار داده می شود که دارای یک ترمز موازی است که هر زمانی که ترمزهای امنیتی نصب شده کار نکنند از آن استفاده می شود.

چرا کلایمر؟

در ساختمان‌های مرتفع مثل برج‌ها یا در سدها، پل ها و… تعمیر و نگهداری، تمیز کردن و نقاشی کردن نما معضل به حساب می آید. از این رو نیاز به تجهیزاتی مثل کلایمر داریم. این دستگاه را هم می توان اجاره کرد هم خریداری کرد. بیشتر قطعات دستگاه با پیچ و مهره به هم وصل شده اند.
مزایای این سیستم به شرح زیر می باشد:
نصب کردن و راه اندازی این سیستم آسان می باشد.
جابجایی آن سریع است.
هزینه ی نصب آن پایین‌تر می باشد.
نسبت به داربست ایمنی بالاتری دارد.
از یک قرن بیشتر است که این بالابرها برای ساختمان های مرتفع مثل سیلو و مخازن نفتی به کار برده می شود.

کلایمر یا داربست؟

به دلیل اینکه در کلایمر سیستم های ایمنی تعبیه شده است، کاربردی تر از داربست می باشد. همچنین نصب و حمل آن‌ها آسان تر است و با سرعت بیشتری انجام می گیرد. کلایمر ترمز مگنتی الکتروموتور دارد که کارایی و سرعت کار با آن را بالا می برد. این دستگاه دارای اسکلت محکمی است که در مقابل نیروی اضافی مخرب مقاوم می باشد.
به طور کلی به دلیل معایبی که داربست دارد، امروزه دستگاه کلایمر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
از جمله این معایب عبارتند از:
استفاده از داربست، هزینه ی بالاتر و خطر بیشتری را در پی دارد. نصب آنها هم نیازمند صرف وقت زیادی است.
حوادثی که در هنگام ساخت پروژه های ساختمانی پیش می آید ۳۵ درصد آنها بخاطر سقوط از داربست می باشد.
نصب داربست پروسه ای وقت گیر و سخت است.

کاربرد کلایمر

از کلایمر برای تمیز کردن نمای ساختمان های بلند مثل برج ها استفاده می شود که این کار را بسیار آسان می کند. همچنین برای تعمیر و نگهداری نما، نقاشی، نصب کامپوزیت پنل و بازسازی نما به کار گرفته می شود. بسیاری از این اقدامات بدون استفاده از climber به طرز بسیار سختی انجام می شد. همچنین در بالا بردن ابرازهای کوچک برای تعمیر نما هم مورد استفاده قرار می گیرد.

تجهیزات کلایمر

تجهیزاتی که در کلایمر تعبیه می شوند شامل ابزارهایی که باید در بالای ساختمان قرار گیرد و تجهیزاتی که در سبد حامل است می شود. وسایل های روی بام شامل ستون، خرک تعادل یا تکیه گاه، سبد، سیم بکسل، وزنه تعادل و تیر مربوط به نقاط آویز می باشد. تجهیزات مربوط به سبد نیز شامل سبد حامل نفرات و ابزارهای لازم، سیم برق، کابل جمع کن، ترمز اضطراری، سیستم های بکسل و… می شود.

کلایمر

انواع کلایمر

تقسیم بندی کلایمرها بسته به بلندی ساختمان و وزنی که نیاز است تحمل کنند، به دو نوع برقی و مکانیکی (دستی) دسته بندی می شوند. نوع دستی معمولا برای بناهای کم ارتفاع و زمانی که به سرعت زیادی نیاز نیست کاربرد دارد.

برقی:
این مدل بالابر بخاطر اینکه استفاده از آن آسان تر از نوع دستی است، بیشتر کاربرد دارد. با استفاده از سیستم الکتروموتور کار می کند و توسط کلیدهای تعبیه شده، سبد بالا و پایین می رود.
مکانیکی:
این مدل ساختاری ساده تر دارد و سبد آن با نیروی دست حرکت می کند. وینچی که به کابل‌های نگهدارنده بالابر اتصال دارد، توسط کارگر چرخانده می شود و سبد بالا و پایین می رود. این نوع کلایمرها برخلاف نوع برقی به طرفین حرکت داده نمی شوند. به دلیل اینکه کار با آنها سخت است، در بناهای بلند کمتر کاربرد دارد.

نوع دیگری از تقسیم بندی بر اساس حرکت این دستگاه‌ها وجود دارد که شامل حرکت عمودی و حرکت عمودی جانبی می شود. نوعی که حرکت عمودی دارد، پایه هایی دارد که در قسمت بالای دستگاه قرار گرفته اند و توسط سیم بکسل به موتور وینچی که داخل سبد تعبیه شده اتصال پیدا کرده است. بدین شکل سبد به صورت عمودی حرکت می کند.
کلایمرهای دیگری نیز هستند که در آنها ریل هایی از بالای ساختمان تا زمین قرار می دهند و سبد روی این ریل ها به شکل عمودی حرکت می کند.این مدل بالابر ایمن تر است.

دسته بندی بر اساس نحوه ی نصب و کاربرد

دسته بندی دیگری در دستگاه کلایمر وجود دارد که به دو نوع پرتابل و ثابت دسته بندی می شود.
نوع پرتابل آن ها برای استفاده موقتی کاربرد دارد. می توان بعد از استفاده، دستگاه را جمع کرد و به انبار فرستاد و یا به پروژه های دیگر انتقال داد. این مدل برای مهندسینی که روی ساختمان های مختلف کار می کنند مناسب است. همچنین چون قابلیت جابجایی دارد می توان بجای خرید، آن را اجاره کرد.
نوع ثابت بر روی سقف بنا نصب می شود و دائمی می باشد. انواع متفاوتی دارد که شامل مونوریل، ماشین روف و تلسکوپیک می شود. نوع مونوریل آن ریل هایی دارد که دور تا دور ساختمان نصب می شود و قابلیت حرکت افقی روی آن وجود دارد.

نحوه ی اجرا

کلایمر را می توان خرید یا اجاره کرد و در بیشتر ساختمان های مرتفع استفاده می شود. نصب این دستگاه از سازه هایی شروع می شود که باید روی پشت بام اجرا شود. در نوع ریلی نیز، ریل ها باید ابتدا روی سقف نصب شوند. در گام بعدی باید سبد مخصوص و ابزارهای آن مثل سیستم سنکرونیز، جعبه برق، ترمز اضطراری، سیم برق و کابل جمع کن را جایگذاری کنیم. نکاتی که برای نصب کلایمر باید مورد توجه قرار گیرد شامل مقدار وزنه‌ها و نوع موتور با در نظر گرفتن ظرفیت دستگاه می شود.
بهتر است نصب این دستگاه را به افراد متخصص بسپارید.

پست قبلی

آشپزخانه هوشمند چه خصوصیاتی دارد؟ تجهیزات بکار رفته در آن کدامند؟

پست بعدی

شیشه دودبند چیست و چه کاربردهایی دارد؟

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک