سازه LSF :
سازه LSF سازه ای بسیار سبک و پیش ساخته است که همین مزیت، سازه ال اس اف را به گزینه ای عالی برای استفاده در ساختمان های مختلف تبدیل کرده است. از آن جایی که در زمان بروز حوادث طبیعی نظیر زلزله، ساختمان هایی که وزن زیادی دارند بیشتر از ساختمان های سبک و سازه های کم وزن آسیب می بینند، لذا سبک بودن سازه ها موضوع مهمی می باشد که در معماری و ساختمان سازی باید به آن توجه ویژه ای داشت. استفاده از مصالحی با وزن سنگین، موجب افزایش بار مرده وارد بر ساختمان میشود. همین بار مرده خطرات زیادی را هنگام بروز حادثه ایجاد می کند.
سازه LSF از فولاد ساخته می شود و همچنین در برابر زلزله، طوفان و خطراتی از این قبیل مقاوم است به همین دلیل گزینه ای عالی برای ساخت ساختمان های مدرن محسوب می شود.
سیستم سازه ای فولادی سبک LSF یکی از پیشرفته ترین سیستم های سازه ای است که برای ساختن بسیاری از ساختمان های اداری، هتل ها و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از ال اس اف که سازه ای فولادی با وزن کم است به این منجر می شود که ساختمان ها بهترین واکنش را در برابر زلزله داشته باشند و این به دلیل یکپارچگی اجزایی است که سازه LSF را تشکیل داده اند.
مزایای سازه LSF :
۱.طول عمر و دوام خیلی بالایی دارند.
۲.سرعت اجرای سازه ها در ساخت و ساز اهمیت بالایی دارد
۳.قطعات و اجزای سازه LSF به راحتی و قابل انتقال به محل پروژه می باشند
۴.سرعت بالای اجرای این سازه همین می باشد. پیش ساخته بودن سازه های ال اس اف موجب کاهش ضایعات نیز می شود که موضوعی مهم است.
۵. کیفیت غیر قابل مقایسه و یکنواختی در سازه
۶.از آنجا که مقاطع سیستم LSF در کارخانه تولید میشوند و پس از آن بوسیله مجریان متخصص اجرا می شوند, کیفیت سازه در قیاس با روشهای سنتی بسیار بالاتر می باشد.
۷. سبکی سازه و نتیجتا کاهش نیروی زلزله و همچنین کیفیت بالا در اجرای اتصالات در سیستم ال اس اف (LSF) اتصالات دقیق و همچون دیگر اجزای سازه دارای کیفیت اجرای بالایی می باشند
۸. کاهش مصرف انرژی، میزان تبادل انرژی در این سازه ها بسیار پایینتر از سازه های ساخته شده به روش سنتی است و در طولانی مدت صرفه جویی قابل توجهی در هزینه حرارتی سازه می شود.
۹. قابلیت بازیافت قطعات سازه ای و غیر سازه ای در سیستم ال اس اف (LSF) به صورت پیچی اجرا می شوند و بازیافت ، دمونتاژ و انتقال آنها به آسانی امکانپذیر میباشد.
۱۰. عملکرد صوتی خوب و عایق درون دیوارها باعث عدم انتقال صدا و عملکرد صوتی مناسب این ساختمانها می شود.
۱۱. مقاوم در برابر آتش سوزی
معایب سازه LSF :
۱. در ابعاد دهانه محدودیت وجود دارد.
۲. تعداد طبقات قابل ساخت با این سیستم محدود است.
۳. به نیروی کار متخصص و خبره نیاز دارد.
۴. تامین قطعات فلزی گالوانیزه تولید شده در کارخانه در مقایسه با مصالح سنتی هزینه نسبتا بالایی دارد.
نحوه اجرای سازه LSF :
برای اجرای این سازه ساختمانی نیز باید مطابق با دیگر ساختمانهای معمولی عمل کرد و تمامی تمهیدات لازم از جمله آزمایشات خاک، طرحها و نقشههای معماری را صورت داد. به طور خلاصه اجرای سازه ال اس اف (LSF) را میتوان در مراحل زیر خلاصه کرد.
۱.اجرای فونداسیون :
برای نصب دیوارها یک فونداسیون به عمق تقریباً ۵۰ سانتیمتر اجرا میشود. بعد از اتمام فرایند فونداسیون، انکر بولتها را در فاصلههایی که از قبل مشخص شده است در داخل فونداسیون قرار میدهند تا با استفاده از آنها بتوان دیوارها را تثبیت کرد.
۲.نصب جداره های LSF :
پس از اجرای فونداسیون نوبت به نصب دیوارها میرسد. همانطور که در بالا اشاره شد برای نصب دیوارها و ثابت نگهداشتن آنها از انکربولتهایی استفاده میشود که در داخل فونداسیون قرار گرفتند. دیوارها در این سازههای سبک مسئول تحمل بارهای جانبی و ثقلی هستند.
دیوارهای باربر را با استفاده از نوعی از مهار کنندههای موقت در محل مشخص شده نصب میکنند. در ساختمانهای ال اس اف (LSF) به منظور باربری جانبی سازه از دهانههای باربر جانبی یا همان دیوارهای باربر استفاده میشود. میلههای مهار نصب شده در پی در این مرحله به دیوارهای باربر متصل میشوند. نصب دیوارهای غیر باربر هم که تاثیری بر سازه و ساختار آن نخواهد گذاشت عمدتاً بعد از نصب انجام میشود.
۳. اجرای سقف :
در اجرای سقف در سازه LSF معمولاً روشها و سبکهای مختلفی را در پی میگیرند. خرپاهای سقفی و سیستم تیر ریزی مسطح پرکاربردترین شیوههای اجرای سقف هستند. پوشش سقف عمدتاً به صورت خشک یا بتن درجا اجرا میگردد. ساخت این سازهها به طور عمده متشکل از تیرچههای فلزی سرد نورد شده هستند که فاصله آنها با توجه به میزان ظرفیت باربری عضو و ابعاد قطعات پوشش سقف تعیین میشود.
۴.پوششهای داخلی و خارجی :
در پوششهای خارجی و یا همان نما میتوان از انواع مصالح سنتی و یا مدرن استفاده کرد. پوششهای خارجی را میتوان بهصورت تر و ملات و یا به صورت خشک به اجرا درآورد.
در پوشش دیوارها در فضاهای داخلی نیز میتوان از مصالح مختلفی همچنین کاغذ دیواری، رنگ، دیوارپوش، انواع کاشی و گچ استفاده کرد. در پوشش کف نیز میتوان از انواع پارکت، موکت و کفپوش استفاده کرد. عایقکاری دیوارهای داخلی و خارجی نیز عمدتاً با استفاده از ورقهای پلی استایرن به ضخامت ۵ سانتیمتر صورت میگیرد.
۵. اجرای تأسیسات برقی و مکانیکی:
تأسیسات مکانیکی به کار رفته در سازههای ال اس اف (LSF) شامل لولهکشی و سیستم تهویه مطبوع میشود. لولهکشی این سازهها به طور عمده از لولههای سوپر پایپ و پیویسی فشرده استفاده میکنند که نسبت به لولههای فلزی و چدنی از مقاومت و انعطاف بسیار بالاتری برخوردار هستند.
تأسیسات برقی نیز شامل سیمکشی، انواع کلید و پریز، تابلوهای برق و خطوط تلفن و تلویزیون است. اجرا و نصب تأسیسات برقی در این نوع سازهها به دلیل پیش ساخته بودن آنها و وجود فضای خالی میان دیوارها به راحتی هر چه تمام تر صورت میگیرد.
۶.نصب درب و پنجره :
در نصب درب و پنجره نیز سعی میشود که از انواع دربهای مدرن از جمله پنجره دوجداره UPVC و آلومینیوم ترمال بریک و ضد حریق و ضد سرقت استفاده شود.
کاربرد سازه LSF :
ساختمانهای مسکونی چند واحدی حداکثر تا ۵ طبقه
مجموعههای ورزشی و آموزشی
کارخانهها و کارگاههای صنعتی
ساخت نیمطبقه در فضاهای دارای ارتفاع زیاد
اضافه کردن طبقات در پشتبام به ساختمان
ساخت شهرک مسکونی در مواقع لزوم