آجر نسوز چیست؟مزایا و معایب آن کدامند

آجر نسوز
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۲۸ بروزرسانی شده است.

آجر نسوز نوعی آجر است که از خاکهای سرامیکی و نسوز تهیه می شود و دارای خواص فیزیکی و شیمیایی ویژه‌ای می باشد. این نوع آجرها در برابر حرارت، آتش، رطوبت و تغییرات آب و هوایی مقاوم هستند و در صنایع مختلف کاربرد دارند. این آجرها را معمولاً با پخت در کوره‌های با دمای بالا تولید می‌کنند.
می‌توان به انواع مختلفی تقسیم کرد که هر کدام دارای کاربرد، مشخصات و مزایا و معایب خود هستند.

خواص مهم آجر نسوز

    •  دیرگدازی: حفظ شکل و ابعاد خود در دمای بالا.
    •  انبساط حرارتی: تغییر ابعاد به دلیل افزایش یا کاهش دما.
    • نفوذپذیری: توانایی گذر گازها و مایعات از منافذ آن.
    • قابل پخت شدن مجدد: تحمل پخت مجدد بدون تغییر شکل یا خصوصیات.
    • مقاومت مکانیکی: تحمل در برابر فشار، کشش، خمش و ضربه.
    • مقاومت شیمیایی: تحمل در برابر اکسیداسیون، کاهش، هیدروژناسیون و واکنش با سایر مواد.

انواع آجر نسوز

آجر های نما با توجه به موادی که در ساخت آن ها به کار می رود دارای انواع مختلفی می باشد که عبارتند از :

آجر نسوز قلیایی

مواد اولیه که در ساخت این آجر استفاده میشود عبارتند از: سیلیسیم دی اکسید و اکسید منیزیم. اما در شرایط خاص به منظور افزایش توان حرارتی آجر می توان به آن اکسید آهن و اکسید کروم هم اضافه نمود. از این آجر در کوره های دایره ای تولید سیمان، پوشش دیواره کوره های باز فولادسازی، بالای کوره های ذوب شیشه و صنایع فلزات غیر آهنی و … استفاده می شود.

آجر نسوز آلومینیومی

در تولید این نوع آجر درصد بالایی از آلومین یا اکسید آلومینیوم استفاده می شود. این آجر در دمای ۱۲۰۰ الی ۱۸۰۰ پخت می شود و به دلیل دارا بودن مقاومت بسیار بالا، در پوشش دیواره داخلی کوره های ذوب فولاد، کوره های شیشه و کوره های سیمان کاربرد دارد.

آجر نسوز سیلیسی

ماده اصلی تشکیل دهنده این نوع آجر، خاک سیلیسی است. این خاک از سیلیسیم دی‌اکسید، اکسید آهن، دی اکسید تیتانیوم، سدیم اکسید، پتاسیم اکسید و آلومینیوم اکسید تشکیل شده و از رسانایی گرمایی بسیار بالا و مقاومت در برابر نفوذ گازها برخوردار می باشد. آجر نسوز سیلیسی در کوره های گازسوز تولید کک، کوره های فولادسازی، کوره های سرامیک سازی و کارخانه های تولید شیشه کاربرد دارد.

آجر نسوز ویژه

آجر ویژه نسوز از مواد اولیه فلزات واسطه و در انواع آجر نسوز اکسید کروم کوروندوم، زیرکونیوم و اکسید کرومیت تولید و مورد استفاده قرار می گیرد.

آجر نسوز اکسید کروم کوروندوم

حدود ۹۵ درصد این نوع آجر را اکسید آلومینیوم و ۵ درصد باقی مانده را اکسید کروم تشکیل می دهد. از آجر نسوز اکسید کروم کوروندوم در داخل کوره بلند ذوب آهن استفاده می گردد.

آجر نسوز صنعتی

آجر صنعتی نسوز به آجرهایی گفته می شود که دارای شکل معینی هستند. این گونه آجرها با نام آجر کوره نیز شناخته می شوند. این گونه آجرها از لحاظ شکل ظاهری به دو دسته تقسیم بندی می شوند. یک نمونه از این آجرها دارای ابعاد و شکل استاندارد می باشند.
این گونه آجرها مورد تایید اکثر تولیدکنندگان بوده و اکثر آن ها از این ابعاد برای تولید آجر استفاده می کنند. نمونه ای دیگر از آجرهای صنعتی، آجرهایی هستند که دارای شکل خاصی می باشند. این گونه آجرها با استفاده از ماشین پرس تولید می شوند. برخی دیگر نیز با استفاده از قالب گیری دستی تولید می شوند.

کاربرد آجر نسوز در دکوراسیون داخلی

آجر نسوز دکور داخلی

آجر به دلیل مقاومت و دوام بالایی که دارد علاوه بر نمای بیرونی ساختمان در طراحی و دکوراسیون داخلی از آن استفاده می‌شود. گرایش به فضاهایی با دیوارهای آجری امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. علاوه بر دیوار در ساخت شومینه ها نیز از این نوع آجرها  استفاده می‌شود. دیوار یک دست در فضای داخلی حس خستگی را به وجود می‌آورد، البته در آجرنما کردن فضای داخلی باید به هماهنگ بودن با طراحی و دکوراسیون داخلی اهمیت زیادی داد.

با رواج پیدا کردن استفاده از آجر نسوز در دکوراسیون داخلی، نمای داخلی به سبک سادگی هرچه بیشتر رفته و دکور های پیچیده کمتر دیده می شوند.

رنگبندی های متنوع در این نوع آجر باعث شده به راحتی بتوان طرح داخلی هر خانه ای را متناسب با وسایل و دیگر بخش های داخلی آن به کمک آجر پیاده سازی کرد.

مزایای استفاده از آجر نسوز در طراحی داخلی

    1. داشتن رنگ ثابت و عدم تغییر رنگ در برابر عوامل مختلف
    2. سازگار با محیط و ایجاد تنوع
    3. نسوز بودن و عایق نسوز
    4. عدم لغزندگی در دراز مدت
    5. ماندگاری بالا و با دوام
    6. دارای مقاومت در مقابل ی جذب آب
    7. عایق صوتی و حرارتی
    8. تنوع در رنگ و ترکیبات رنگی
    9. خاص و چشم نواز
    10. ضد سایش بودن در مقابل خراشیدگی و ضربات

معایب استفاده از آجر نسوز در طراحی داخلی

    1. جذب گرد و غبار و تمیز کردن به نسبت سخت آن
    2. عایق ضعیف صدا
    3. عدم امکان نصب تابلو به راحتی روی این دیوارها
    4. جذب رطوبت بالا
    5. وزن زیاد و تاثیر گذاری روز وزن کل بنا
    6. قیمت بالا به علت کیفیت و ویژگی ها بالایی که دارد

 آجر در سبک مدرن

در حال حاضر بسیاری از افراد، اجرهای نسوز را به عنوان یک راه حل مؤثر و ماندگار برای دکوراسیون داخلی ساختمان های خود یافته اند، و ترجیح می دهند هنگامی که منازل و ساختمان های خود را تعمیر می کنند، از آجر ها به عنوان جایگزین استفاده نمایند. دیوارهای آجر نما واقعا شگفت انگیز هستند، و جلوه ی بی نظیری به فضای داخلی بناها می بخشند. مهم نیست که تصمیم بگیرید اتاق خواب، حمام یا اتاق نشیمن خود را با استفاده از آجر نسوز طراحی کنید، همه ی افراد با نگاه کردن به این دیوارهای آجری شگفت زده می شوند. هر زمان که معماران و صاحب خانه ها دست به ساختن دیوارهای زیبا، جذاب و منحصر به فرد بزنند، از آجرهای نما استفاده می نمایند.

موارد استفاده از آجر های نما در دکوراسیون داخلی

این نوع از آجر در رنگ‌ها و ترکیبات جدید و همچنین ابعاد متنوع این امکان را به شما می‌دهد که نمای داخلی ساختمان خود را به بهترین شکل تزئین کنید.
آجر های نما یا نسوز در هر نمایی که استفاده شوند توجه زیادی را به خود جلب می کنند، بنابراین می توانید ترکیبات چشم نواز آن را در هر بخشی از منزل یا فضای داخلی ساختمان خود به کار ببرید. چند نمونه برای تصویر سازی بهتر:

  1. شومینه
  2. پشت قفسه
  3. ایجاد فضای قدیمی
  4. آشپزخانه
  5. اتاق خواب
  6. جایگاه تلوزیون

کاربرد آجر نسوز در ساختمان های غیر مسکونی

از آنجایی که این آجر ها زیبایی خیره کننده ای که به نمای خارجی ساختمان ها می بخشند برای دکوراسیون داخلی هم پر کاربرد شده اند. نمونه ای از استفاده های آن در ساختمان هایی که کاربری غیر مسکونی دارند:

    1. رستوران ها
    2. کافی شاپ ها
    3. نمازخانه ها
    4. شرکت ها
    5. مغازه ها
    6. مدارس

رنگ بندی آجر نسوز نما

آجر نسوز رنگی

آجر نسوز نما با ویژگی های بسیار کاربرد زیادی در صنایع و نماسازی ساختمان ها پیدا کرده اند. با توجه به سلایق مشتریان و نیاز آن ها به تنوع این محصول در رنگ های مختلفی تولید و به بازار عرضه می گردد. آجر های نسوز نما تحت تاثیر حرارت سیستم کوره رنگ بندی می شوند به این صورت که آجرهای نسوز نمایی که به مرکز حرارت کوره نزدیک شوند رنگ تیره تری می گیرند و آجر های دور شده از مرکز رنگ های روشن تری دارند.

آجر نما استفاده فراوانی در ساخت و سازهای امروزی دارند. از جمله رنگ های رایج در آجر نما می توان به زرد کلاسیک، نارنجی، آبی، قهوه ای، کرم، قرمز، خاکستری، طوسی، مشکی و… با طرح های برجسته و ساده اشاره کرد. این آجر ها با ضخامت های بسیار کم به بازار مصرف عرضه می شوند. ابعاد و اندازه های آجر های نما با ضخامت ۲/۵ سانتی متر و در ابعاد ۵/۵×۲۰،۵/۵×۲۴،۵/۵×۲۶، ۷/۵×۲۵،۵/۷×۳۲ سانتی متر است.

پست قبلی

بازرسی ملک

پست بعدی

دال بتنی و انواع آن

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک