دستگاه بلوک زنی دستی ساده و اتوماتیک چیست؟

دستگاه بلوک زن
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۷ بروزرسانی شده است.

دستگاه بلوک زنی

دستگاه بلوک زن ماشینی است که در تولید بلوک سیمانی به کار برده می شود. بلوک سیمانی شامل بلوک سقفی و دیواری می شود که از آن برای جدول کنار خیابان هم استفاده می کنند. دستگاه بلوک زنی سه قسمت قالب، بدنه و سمباده دارد. تجهیزات به کار رفته در این دستگاه شامل شاسی، ویبره، موتور، گیربکس و پمپ می شود.
برای خرید این دستگاه بهتر است ابتدا با انواع و کاربردهای آن آشنا شوید. بلوک زن به دو نوع دستی و اتوماتیک تقسیم می شود.

دستگاه به روش دستی (سنتی)

در قدیم برای تولید این بلوک های سیمانی بیشتر روش دستی به کار برده می شد. روش دستی بدین شکل است که دستگاهی ابتدایی دارای یک موتور می باشد که ویبره تولید می کند و مواد را برای تولید بلوک هدایت می کند. کاربر دستگاه با این روش در هر ۸ ساعت می تواند ۵۰۰ تا ۷۰۰ عدد بلوک سیمانی تولید کند و امکان ساخت بلوک سیمانی ۲۰ در ۴۰ به شکل همزمان را دارد. بیشتر مراحل در این روش به شکل دستی انجام می شود و و تنها قسمتی که دستی اجرا نمی شود، نیروی وارده از موتور برای ایجاد ویبره می باشد.

از مزایای این روش این است که هزینه های پایین تری دارد اما این صرفه جویی فقط در خرید دستگاه است. با توضیح دستگاه اتوماتیک متوجه می شوید که در دراز مدت به دلیل قابلیت های روش اتوماتیک بسیار به صرفه تر از روش دستی می باشد. با وجود محدودیت هایی که نسبت به دستگاه بلوک زن اتوماتیک دارد، این روش محبوبیت خاص خود را دارد. این دستگاه چون در ساختار خود پیچیدگی ندارد و قالب های مکانیکی دارد عمر مفید بیشتری دارد. اگر نیاز به ساخت تعداد زیادی بلوک نباشد، این روش بسیار مناسب می باشد.

دستگاه بلوک زن

دستگاه بلوک زن اتوماتیک

این دستگاه در واقع ماشین هیدرولیکی است که توسط اصل فشرده سازی قوچ های هیدرولیک، با استفاده از فشار بیشتر بلوک های محکم‌تری می سازد. دستگاه بلوک زن اتوماتیک را در حوزه ی ساخت و ساز در مواقعی که تعداد زیاد بلوک نیاز هست و همچنین سرعت تولید مهم است استفاده می کنند. به دلیل سرعت بالاتر، تعداد بلوک های بیشتری در ساعت می سازد. همچنین این روش را برای تولید مصالح دیگر نیز به کار می برند از جمله آجر و سنگ فرش. ازآنجایی که عمر مفید تجهیزات آن کمتر است، به مراقبت بیشتری نیاز دارد.

همچنین ظرافت و دقت این روش بیشتر از دستگاه دستی می باشد. در طولانی مدت با کاهش نیروی کار و صرفه جویی در زمان تولید، موجب کاهش هزینه ها می شود. بلوک هایی که به روش اتوماتیک تولید می شوند، کیفیت بسیار بالاتری نسبت به روش دستی دارند. اما این بدین معنی نیست که بلوک های تولیدی بواسطه دستگاه سنتی کیفیت بدی دارد.

روش کار

این روش نوع مدرن تر دستگاه های بلوک زنی می باشد که تنها نیاز به یک نیروی انسانی ناظر دارد و اقدامات به شکل خودکار انجام می شود.
خوراک این دستگاه، سنگ دانه یعنی سنگ خرد شده و ماسه و شن، به عنوان بستر و همچنین ماسه و آب و سیمان به عنوان چسب و مواد افزودنی می باشد. این عناصر را به قیف وارد می کنیم تا مخلوط شوند. سپس این ترکیب خمیر مانند را توسط شن کش درون قالب می ریزیم تا فضاهای خالی پر شود. در مرحله ی بعد عملیات ویبره کردن آغاز می شود تا مواد فشرده شود.
این دستگاه با تعداد قالب های متفاوتی تولید می شوند؛ ولی قالب ۶ تایی، ۸ تایی و ۱۱ تایی پرکاربردتر هستند.

دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک

تفاوت این دستگاه با دستگاه دستی یا به اصطلاح تخم گذار در این است که بلوک های تولید شده در اندازه های دقیق و منظم تری هستند. در دستگاه نیمه اتوماتیک ویبره به شکل برقی و پرس به طرز هیدرولیک انجام می شود.
از مزایای آن این است که تعداد بلوک زیادی درمدت زمان کمی تولید می شود و اندازه های آن دقیق است. کف این بلوک ها بسیار صاف می باشد. همچنین تولیدات به شکل یکنواخت انجام می شود.

دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک

در این مدل دستگاه کاربر فقط نظارت می کند و کاری انجام نمی دهد. کاربری دستگاه هم به شکل ثابت و هم اتومات می باشد. در فرایند تولید بلوک به این روش، در مرحله ی اول عناصر لازم یعنی سیمان، ماسه و پوکه داخل دستگاه ریخته می شود و توسط شن کش مواد داخل قالب ریخته می شود. بدین صورت فضای خالی باقی نمی ماند. در مرحله بعدی دستگاه را روشن می کنیم تا فرایند ادامه پیدا کند. بعد از تولید، دستگاه بلوک ها را روی پالت های چوبی مخصوصی قرار می دهد و با نوار نقاله ای زیر دستگاه آن ها را به جای دیگری برای خشک شدن و عمل آمدن منتقل می کند. در نهایت محصول تولید شده به انبار فرستاده می شود. این مدل دستگاه بالاترین هزینه و بهترین تکنولوژی تولید را دارا است. همچنین بیشترین تعداد تولید بلوک در واحد زمان را دارد.

دستگاه بلوک زنی که برای تولید بلوک جداول طراحی شده هم مشابه دستگاه بلوک زن اتوماتیک می باشد. در واقع بجای بلوک سیمانی، جدول های سیمانی تولید می شود. فرایند ساخت آن به این شکل است که ابتدا بتن را داخل قالب می ریزند و با ایجاد ویبره، آب آن تفکیک می شود و بتن متراکم خواهد شد. به همین دلیل است که جدول های خیابان، بسیار مقاوم و محکم هستند.

از ویژگی های بلوک زن اتوماتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
به آسانی و با سرعت کنترل می شود.
بخاطر اتومات بودن آن، نیازی نیست کار فیزیکی و حمل دستگاه سنگین انجام دهیم.
می توان قالب آن را عوض کرد و بدین صورت انواع بلوک را ساخت.

کاربردهای بلوک سیمانی تزئینی

بلوک های سیمانی تزئینی محیط را زیبا و منحصر به فرد می کنند و در بخش های مختلفی از ساختمان به کار برده می شوند. این بلوک ها در اجرای دیوار، ساخت گلدان و استفاده از آن در لبه ها کاربرد دارند

پست قبلی

شیشه دودبند چیست و چه کاربردهایی دارد؟

پست بعدی

صفحات خورشیدی و کاربرد آن ها در ساختمان

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک