کلید و پریز

کلید و پریز

کلید پریز چیست؟

کلید و پریز یکی از وسایل کاربردی در هر ساختمانی محسوب میگردد.در طراحی و دکوراسیون داخلی اجزای متفاوتی نقش تعیین کننده ای دارند که یکی اجزای کوچک اما تاثیرگذار آن کلید و پریز میباشد.
در گذشته کلید ها و پریز تنوع کمتری داشتند، اما امروزه شاهد تنوع بسیار خوبی در طراحی کلید ها و پریز ها هستیم که به راحتی می توانیم نوع مناسب را با طراحی دکوراسیون مورد نظرمان انتخاب کنیم.
جنس بدنه آن ها از باکالیت است و به صورت یک عایق الکتریکی عمل میکند. ابعاد آم ۸ در ۸ سانتیمتر مربع است. وزن آن ۵۵ تا ۷۵ گرم است. حداکثر جریان الکتریکی قابل تحمل ۲۵ آمپر است.عمر مفید آن با توجه به میزان استفاده ۵ تا ۱۰ سال است.

طبقه بندی پریزها:

بر اساس روش نصب که شامل نصب رو کار و داخل کار میباشد.
براساس وجود اتصال به زمین، درجه حفاظت در برابر رطوبت و نفوذ آب، تعداد فازها .
در گذشته پریز ها فقط دارای یک ورودی برای دوشاخه ها بودند، اما پریز های جدید با انواع ورودی ها دسترسی شما را به مرکز اطلاعات و تلفن و اینترنت و انواع ورودی های داده ها آسان می کند.

استاندارد های نصب کلید و پریز :

به طور استاندارد فاصله کلیدها از کف ساختمان بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر است. در واقع کلید و پریزها در یک راستا و با ارتفاع یکسان در ساختمان نصب می‌شوند. موقع سیمکشی برق هنوز رادیاتورها وصل نشده‌اند ولی قطعا در مسیر لوله کشی شوفاژ می‌توان محل نصب رادیاتورها را نشان داد. علاوه بر ارتفاع و فاصله، تعداد کلید و پریزها در ساختمان هم تابع استانداردهایی می باشد . به طور معمول برای هر اتاق خواب ۲ عدد پریز برق نصب می‌شود.

در نصب پریزهای اتاق خواب یک موضوع مهم که باید توجه داشت به آن اینکه پریزها نباید در محل احتمالی قرارگیری تختخواب، نصب شوند. ارتفاع مناسب پریزهای برق پذیرایی بین ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر از زمین است. معمولا اتاق خواب و هال و پذیرایی از نظر ارتفاع کلید و پریز یکسان کار می‌شوند. رعایت فاصله استاندارد از لوله کشی گاز نیز از مهم‌ترین موارد است.

انواع کلید پریز :

۱. کلید پریز لمسی:

کلید لمسی یا تاچ از جمله مدرن ترین نوع کلید است که استفاده از آن در مکان های هوشمند استفاده می شود. این کلید با حرارت دست فعال می شود.

۲. کلید و پریز تایمری :

این نوع قطعات در مکان هایی مانند حیاط و راه پله که لامپ مدام نباید روشن باشد قابل نصب می باشد. کلید و پریزهای تایمری قابلیت تنظیم دارند و می توان زمان خاموش و یا روشن کردن آنها را کنترل کرد.

۳. کلید و پریز با سنسور حرکتی :

کلیدهای سنسوردار به میزان قابل توجهی منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی برق می شوند چرا که تنها در صورت حضور افراد می شود و پس از مدتی خاموش می شوند. از این نوع تجهیزات بیشتر در راهروها استفاده می شود.

۴. کلیدهای تک پل و دوپل:

کلیدهای تک پل تنها برای روشن و خاموش کردن یک مدار مورد استفاده قرار می گیرند اما با استفاده از کلیدهای دوپل می توان دو مدار را قطع و وصل کرد.

۵. پریز برق ارت دار :

این پریزها مجهز به یک سیم ارت دار می باشند که برای تخلیه بار الکتریکی به زمین متصل شده اند. این سیم با انتقال الکتریسیته ساکنی که در مدار تخلیه شده باعث جلوگیری از برق گرفتگی افراد می شود.

۶. کلید دیمر:

دیمر‌ها وسایلی هستند که برای کاهش شدت روشنایی لامپ‌ها مورد استفاده قرار می‌­گیرند. با تغییر شکل موج اعمالی به لامپ مورد نظر، می­‌توان شدت روشنایی خروجی آن را کاهش داد. اگرچه دستگاه‌های ولتاژ متغیر برای اهداف مختلفی استفاده می‌­شوند.

برای نشان دادن کنترل خروجی انواع مختلف لامپ­‌ها از لامپ رشته‌­ای، هالوژن‌­ها و LED‌ها گرفته تا اخیراً لامپ­‌های فشرده فلوئوروسنت (CFL ها) استفاده می­‌شود.

۷. پریز برق یو پی اس:

کلید دیمر در مکان هایی که میزان نور باید یکسان باشد مورد استفاده قرار می گیرد. این کلیدها شدت نور را و کم یا زیاد می کنند. از این نوع کلیدها در مکان هایی مانند سالن تئاتر استفاده می شود.این نوع پریز دستگاهی که به آن متصل می شود را به منبع ذخیره برق ارتباط می دهد و هنگامی که برق قطع می شود، این دستگاه همچنان روشن می ماند.

موارد کاربرد کلید و پریز :

کلید یک پل، یک راه، و یک خانه: این نوع کلید برای قطع و وصل سیم فاز در چراغ های روشنایی به کار میرود.
کلید یک پل، یک راه، و دو خانه: این نوع کلید برای قطع و وصل دو مدار مورد استفاده قرار می گیرد .
کلید دو پل: این نوع کلید که در حقیقت دو کلید داخل یک جعبه است برای قطع و وصل همزمان دو فاز و یا یک فاز و یک نول مورد استفاده قرار میگیرد.

کلید سه پل: این نوع کلید برای قطع و وصل سه انشعاب از یک نقطه استفاده می شود.
کلید دو راه یا تبدیل: این نوع کلید که در واقع مدار را تبدیل یا تعویض میکند برای قطع و وصل چراغ از دو نقطه مختلف قابل اسفاده می باشد .
کلید صلیبی: نام دیگر آن کراکس است. برای کنترل مدار چراغها از  سه نقطه و یا بیشتر استفاده می شود و به صورت ضربدری است.
کلید جیوه ای: این نوع کلید در مدارهای فرعی با بار کم مانند اتاقهای عمل، روی دیگهای بخار و غیره به کار میرود.

پست قبلی

کفسازی در داخل ساختمان

پست بعدی

دیوار چینی و نکات اجرایی آن

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک

دسترسی سریع

تماس با آجر رو آجر

فروش و پشتیانی همه روزه از ساعت 9 الی 17:30
پنج شنبه ها 9 الی 13:30