عایق صوتی در ساختمان و معرفی آنها :
عایق صوتی در ساختمان ها با گسترش زندگی شهرنشینی معضل آلودگی صوتی از مواردی است که پیمانکاران و اجراکاران به رفع آن میاندیشند. خوشبختانه طیف وسیعی از عایقهای صوتی در بازار وجود دارد که با توجه به نیاز میتوان انتخاب کرد. عایقهای صوتی در دیوارها، سقف، دربهای ورودی منزل، دیوارهای مشترک در منازل مسکونی و ادارات کار گذاشته میشود.
باید توجه داشت که میزان عایق بودن بسته به جرم عایق دارد که هر چه میزان جرم آن بالا باشد میزان جذب صدا بیشتر و انعکاس صوت کمتر است. بهترین نوع عایق صوتی تلفیقی از چند متریال است.در این مقاله بتشریح شش نوع عایق صوتی در ساختمان پرداخته ایم که عبارتند از :
۱. پلی یورتان :
فوم پلی یورتان عیق صوتی حرارتی است که از ترکیب دو ماده شیمیایی ایزوسیانات و پلی ال که هر دو مایع هستند تشکیل می شود.
۲. فوم شانه تخم مرغی :
فوم شانه تخم مرغی از پرفروشترین عایقهای صوتی است که اغلب در استدیوهای ضبط موزیک دیدهاید. این فوم سلول بسته که سطح آن به صورت شش وجهی ساخته میشود، از انعکاس صدا در محیط جلوگیری میکند. قیمت مناسب، نصب آسان، کاربرد و کارایی بالا، زیبایی از عواملی است که باعث پرفروش شدن این عایق ساختمانی شده است.
۳. عایق ایزوهم :
ایزوهم یکس از عایقهایی است که برای اولین بار در ایران ابداع شده و استاندارهای روز اروپا را دارد. ایزوهم علاوه بر عایق صوتی، پوشش مناسبی برای حرارت و رطوبت است و همچنین در مقاوم سازی خانه در برابر زلزله کاربرد دارد.
مزایای عایق ایزوهم :
وزن سبک و نصب راحت
حساسیت پوستی و تنفسی ایجاد نمیکند
سازگاری با انواع مصالح ساختمانی
ضد پوسیدگی و سایش
عمر مفید بالا
کند سوز و غیر قابل اشتعال
مقاوم در برابر نور خورشید
۴. پشم سرباره و پشم سنگ :
عایق حرارتی پشم سرباره، یکی از انواع عایق هایی است که همانند پشم سنگ از مواد معدنی تشکیل شده است. به طور دقیقتر سرباره از بازیافت ضایعات کوره بلند ذوب آهن به دست میآید. سر الیاف سرباره روی شکل میباشد که خاصیت ضد الکتریکی ایجاد میکند. دمایی تا حدود ۳۵۰ درجه سانتیگراد آسیبی به آن نمیزند و تجدید پذیر است.
۵. فوم ریباند :
فوم ریباند همان ضایعات پلی یورتان است که قطعات دور ریز آن با چسب مخلوط و پخته میشود. کیفیت فوم ریباند به نوع چسبی و تراکم قطعات فومی که در آن به کار رفته بستگی دارد.
۶. یونولیت :
یونولیت یا پلاستوفوم در کنار انواع عایقهای فومی در ساختمان کاربرد دارد، ماده اولیه یونولیت استایرن است. عایق یونولیت بیشتر در سقف به کار میرود که علاوه بر عایق صوتی نقش عایق حرارتی را هم ایفا میکند. ضخامت قطعات یونولیت در افزایش میزان عایق تاثیرگذار است. ورقههای چگالی بالای یونولیت در مرحله سفتکاری کار گذاشته میشود.