مجله ساختمانی

طراحی نما و انواع سبک های طراحی نما

طراحی نما

طراحی نما و انواع سبک های اجرایی آن :

طراحی نمای ساختمان براساس نوع کاربری ساختمان طراحی میشود. همچنین به عنوان اولین عنصر تاثیرگذار بر شخص طراحی و اجرا می شود. طبق مجموعه ای از اصول و قواعد طراحی باشد در صنعت ساختمان سازی به سطح بیرونی یک ساختمان نما می گویند.

انتخاب و طراحی نما ساختمان نباید به صورت جداگانه و تکی انجام شود بلکه با عامل تاثیر گذار در نما عبارتند از : اقلیم  یا منطقه ، هویت و پیشینه تاریخی ، قوانین شهرداری و شهرسازی و سبک معماری در شهر مربوطه و …. طراحی شود.

ارتباط میان افراد با پروژه ساختمان از طریق نمای خارجی آن در ابتدا شکل می گیرد نمای ساختمان می تواند تاثیر بسزایی در برداشت اشخاص از کیفیت نحوه ساخت بنای شما دارد.

انواع سبک ها مختلف در طراحی نما :

۱. نمای کلاسیک :

این نوع طراحی در نمای ساختمانی مربوط به معماری گذشته می شود. متریال اصلی در این نما سنگ می باشد.بزرگ نمایی،استفاده از عناصر با حجم گسترده و ستون های ایستاده،تزئینات و تجملات،استفاده از قوس های عظیم و باشکوه از مشخصات بارز این نوع نما می باشند.

۲. نمای مدرن :

نمای مدرن دارای ویژگی های خاص می باشد.تفاوت نماهایی مدرن با نمای کلاسیک تزئینات حذف شدند و بی آلایش تر شدن نما از جمله ویژگی آن محسوب میشود. در این نوع نما مصالح مصرفی برخلاف نمای کلاسیک معمولا بیش از یک نوع متریال می باشد و با تاکید بر سادگی فرم های جذاب و شکست های بیش از حد و در بعضی نقاط به هم ریختگی در نما ازمشخصات بارز این نوع نما می باشد.

۳. نمای مینیمال :

سبک بیانگر سادگی یا مینیمالیسم نوعی دیگر از طراحی نماست. اصول پایه در این نما ساده در طرح ،بی آلایشی و حذف هرگونه تزئینات و اضافه گویی می باشد. نمای مینیمال در جای خود بدون اغراق و بزرگنمایی بیش از حد می باشد.

۴. نمای بومی :

نوعی دیگر از طراحی نما،نمای بومی مشهور می باشد که  متریال بکار رفته در این سبک از نما قالبا بوم آورد می باشند. خلق اثر در طراحی نمای بومی ریشه در فرهنگ و تاریخ و آداب و رسوم و تفکرات آن منطقه دارد.طراحی این نوع نما بیشتر محصول هنرو خلاقیت است تا ضوابط و مقررات شهری.

انواع متریال ها مورد نیاز در نمای ساختمانی :

۱.نمای آجری

۲.نمای مینرال

۳.نمای کامپوزیت یا آلومینومی

۴.نمای ترموود

۵.نمای چوب پلاست

۶.نمای شیشه ای

عناصر تشکیل دهنده نما در ساختمان :

در طراحی نما چه به صورت مجزا و چه در ارتباط با کل لازم است به عناصر تشکیل دهنده نما توجه ویژه داشت. این عناصر عبارتند از:

سطوح شفاف و کدر

ورودی

سطوح خالی

خطوط نما

بالکن

کنسول یا پیش آمدگی

عوامل موثر در انتخاب نما :

۱. نما به عنوان عنصری از نمای مجموعه شهری :

ما در فضای شهری با یک ساختمان روبرو نیستیم، در واقع هر ساختمان جزئی از فضای شهری محسوب می شود که زشتی آن بر فضاهای عمومی تأثیر گذار است و زیبایی آن منوط به هماهنگی با سایر عناصر آن مکان است.

ساختمان یک موجود منزوی و خود بسنده نیست که بتواند تمام توجه طراح و مالک را به خود جلب کند ، بلکه می بایست با حفظ شخصیت و اعتبار خود، عنصری از یک جامعه وحدت یافته باشد

۲. زیبایی :

نما صورت ظاهر و منظره خارجی هر ساختمان است و پوششی مخفی و به دور از انتظار عموم نیست. نما همواره مورد توجه عموم قرار می گیرد، لذا زیبایی جزء جدایی ناپذیر هر نما می باشد همچنین زیبایی و چگونگی نما معرف هنر و کیفیت کار مهندس معمار و طراح ساختمان نیز می باشد.

۳. شرایط محیطی :

نمای هر واحد مسکونی بسته به شرایط محیطی از جمله آب و هوا، باد و طوفان، زلزله و میزان آلاینده های هوا در مناطق مختلف، متفاوت می باشند. مصالحی که در نماهای شهرهای بزرگ و صنعتی که آلایندگی بالا دارند، به کار می رود.

مصالح کاربردی برای نمای شهرهای کوچک که هوای پاک دارند متفاوت است همچنین نمای ساختمان در مناطق سردسیر به لحاظ میزان مقاومت در برابر یخزدگی یا عایق بودن نسبت به سرما و گرما با نمای قابل کاربرد در مناطق گرمسیر متفاوت می باشد.

اجرای نما در ساختمان :

یک طراحی و اجرای جذاب و با کیفیت می تواند اثری شاخص و به یادماندنی را در ذهن بیننده تداعی کند،درزمینه طراحی نما که با نرم افزار های مختلف در محیط فرضی دو یا سه بعدی صورت می گیرد درصورت وجود خطا و یا اشتباه می توان آن رااصلاح ویا مجددا طراحی کرد اما در زمینه اجرا اینطور نیست ، باکوچکترین خطا در هنگام نقشه خوانی و یا عدم داشتن کادری مناسب ممکن است سرنوشت نمای یک ساختمان با وجود هزینه های فراوان به یغما رود ،

با استفاده از اطلاعات موجود در بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر شماره تماس سازندگان ساختمانی در سطح شهر تهران و کرج و حومه برای طراحی و اجرای نما و کلیه مشاغل وابسته به صنعت ساختمان اقدام نمایید. بانک اطلاعات ساختمان یکی از جامع ترین و تکمیل ترین وبسایت های فعال در این زمینه می باشد که با استفاده از آن به کسب و کارتان رونق ببخشید.بروزرسانی اطلاعات به صورت دقیق و کامل و جامع در اختیار شما قرار می دهد.

پست قبلی

سقف تیرچه بلوک

پست بعدی

پر هزینه ترین بخش ها در ساخت وساز

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک