سنگ مصنوعی

این مقاله در تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۳۱ بروزرسانی شده است.

سنگ مصنوعی چیست؟

سنگ مصنوعی نوعی تكنولوژي مدرن در صنعت ساختمان که از سال ۱۹۶۰ در ايتاليا پديد آمد و در همان دهه اولين كارخانه توليد سنگ مصنوعي در اين كشور شروع به فعاليت كرد. ايده پديد آمدن سنگ مصنوعي از آنجا شكل گرفت كه طراحان و آرشيتكت‌ها به‌ منظور هر چه زيباتر كردن و چشم‌نوازتر كردن فضاها اعم از فضاهاي دروني و بيروني ساختمان‌ها و كف‌پوش‌ها و محوطه‌سازي‌هاي بيروني نياز به سنگ‌هايي با فاكتورهاي مورد نظر خويش را احساس مي‌كردند به‌علاوه پيشرفت صنعت ساختمان و سليقه‌هاي مختلف اين نياز را بيان مي‌‌كرد كه سنگ‌هايي با طرح‌هاي مختلف و فاكتورهاي فيزيكي و مكانيكي، كيفيت بالا و قيمت مناسب بايد در دسترس باشد.

مزایای استفاده از سنگ مصنوعی:

  1. سنگ های مصنوعی نسبت به سنگ های طبیعی وزن سبک تری دارند و اگر در نماکاری ساختمان به کار روند باعث کاهش بار وارده بر ساختمان می شوند و اثرات تخریبی کمتری در اثر وقوع زلزله به جا می گذارند.
  2. سنگ های مصنوعی در برابر جذب آب نفوذ ناپذیر هستند.
  3. هیچ گونه محدودیتی در تولید ابعاد مختلف سنگ وجود ندارد و این سنگ ها را با توجه به کاربرد آن در سایزهای دلخواه می توان تولید کرد.
  4. سنگ های مصنوعی استحکام و مقاومت بسیار بالایی در برابر عوامل جوی دارند و دچار آسیب نمی شوند.
  5. نصب این سنگ ها نسبت به سنگ های طبیعی راحت تر بوده و مدت زمان کمتری نیاز دارند.
  6. سنگ مصنوعی در طیف وسیعی از طرح و رنگ تولید میشود و نمایی شبیه سنگ طبیعی دارد.

معایب سنگ مصنوعی:

  1. غیر قابل استفاده در نماهای خارجی.
  2. ممکن است در اثر شست شو کیفیت و رنگ خود را از دست بدهد.
  3. تغییر رنگ در معرض تابش نور آفتاب.
  4. ساخته شدن از مواد شیمیایی که ممکن است سرطان زا باشند.

ساخت سنگ:

سنگ‌هاي مصنوعي از تركيب مجدد سنگ‌هاي طبيعي با مواد افزاينده ديگر به‌دست مي‌آيند كه به آنها وزن كمتري داده و در نتيجه نصب ‌آنها سريع‌تر مي‌شود. به اختصار مي‌توان گفت كه اين سنگ‌ها از تركيب سيمان، رس‌ها، آگرگات‌هاي سنگ‌هاي ضايعاتي و خاك‌هاي سبك وزن ساخته مي‌شوند. مواد به‌كار رفته در اين سنگ‌ها تماما كيفيتي مبتني بر ملاحظات محيطي و انساني دارند. رنگ‌دانه‌هاي اكسيد آهن رنگ مورد نظر را به اين سنگ‌ها مي‌دهد. تركيبي كه از اين راه به‌دست مي‌آيد در قالب‌هايي ريخته مي‌شود كه داراي نقش و نگارهاي سنگ‌هاي طبيعي هستند و به اين سنگ‌ها سيمايي كاملا طبيعي مي‌دهد.

تفاوت بین سنگ طبیعی و مصنوعی:

۱.ظاهر:

امروزه ادعا می شود که سنگ های مصنوعی ظاهری بهتر را نشان می دهند. آن ها ساخته شده اند تا طیف گسترده ای از رنگ ها و سبک ها را ارائه دهند و نیازهای مختلف را برآورده کنند.

اما وقتی حرف اصالت پیش کشیده می شود، یک محصول دست ساز نمی تواند با یک محصول طبیعی رقابت کند. سنگ طبیعی هزاران سال طول می کشد تا شکل بگیرد. به عبارت دیگر، هر یک از صفحات سنگ طبیعی از نظر ظاهری متفاوت هستند.

اما در مورد سنگ مصنوعی ، تکرار و ثبات در رنگ و سبک کاملا مشهود خواهد بود.

۲.دوام:

وقتی از دوام و ماندگاری صحبت می شود، سنگ طبیعی همیشه برنده خواهد بود.

بیشتر سنگ های طبیعی دارای تخلخل کمتری بوده و همین امر باعث افزایش دوام آن ها می شود. علاوه بر این نگهداری سنگ های طبیعی به راحتی قابل انجام است. در حالی که، نگهداری از سنگ مصنوعی بسیار پر زحمت است.

و همچنین برای فضای بیرونی مانند نما، سنگ طبیعی با دوام تر است. زیرا سنگ طبیعی می تواند عناصر طبیعی از جمله باران، نور خورشید و باد را تحمل کند.

انواع طرح‌ سنگ‌های مصنوعی :

۱ – سبک سفال

۲ – سبک معرق

۳ – سبک مس

۴ – سبک مشبک

۵ – سبک کاشی

۶ – سبک گچبری

۷ – سبک چرم

۸ – سبک فرش

۹ – سبک چوب

پست قبلی

آینه کاری در طراحی دکوراسیون خانه

پست بعدی

نمای خشک و مزایای آن در ساختمان

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک