سنگ لایم استون چیست و مزایا و معایب آن در صنعت ساختمان

سنگ لایم استون
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۳/۰۵/۱۵ بروزرسانی شده است.

سنگ لایم استون ( limestone ) نوعی سنگ آهکی و رسوبی محسوب میشوند  که عمدتأ از ماده معدنی کربنات کلسیم ( CaCO3 ) تشکیل شده اند. این سنگاز بقایای ارگانیت طبیعت مانند پوسته ها، اسکلت مرجان و جلبک ها و مقداری رسوبات شیمیایی تشکل میشوند. سنگ لایم استون وزن کمتری نسبت به سنگ های مرمریت و سنگ های مرمر دارد. سنگ ها دارای جذب آب بالایی می باشند  و از مقاومت فشاری بالایی برخوردار نیستند. این نوع سنگ ها به علت جذب آب بالا و مقاوت فشاری پایین بهتر از در نماهای بیرونی و کف استفاده نشوند. البته در چند سال اخیر با پیشرفت علم نانو تکنولوژی توسط نانو، در مقابل جذب آب مقاوم شده اند و چنانچه  لایم استون با نانو پوشش داده شود با توجه به قیمت مناسب سنگ لایم استون نسبت به سنگ های تراورتن سفید میتوان در نمای ساختمان هم از لایم استون استفاده نمود. در غیر انصورت سنگ های مناسب برای دیواره های داخلی ساختمان میباشد.

مزایای لایم استون

۱- قیمت مناسب، لایم استون معمولا نسبت به سنگ های دیگر قیمت مناسب تری دارد که آن را به یک گزینه مقرون به صرفه برای پروژه های ساختمانی تبدیل می کند.

۲- رنگ یک دست و یکنواخت آن از مهم ترین مزایای آن محسوب میشود. و در ایران بیشتر این نوع سنگ به رنگ های روشن هستند، و برای کسانی که به دنبال سنگ با رنگ روشن و قیمت مقرون به صرفه هستند، گزینه خوبی است.

۳- سهولت در استخراج و فراوری، لایم استون نسبت به انوع سنگ های دیگر مانند گرانیت نرم تر است و این باعث شده که استراخ و برش و صیغل دادن آن آسان تر باشد.

۴- پایداری حرارتی، این سنگ توانایی مقاومت دمای مطلوب دارد و میتواند به عنوان یک عایق حرارتی در ساختمان عمل کند.

۵- دوام و پایداری، هرچند لایم استون نسبت به سنگ های دیگر نرم تر است، اما همچنان دارای دوام قابل قبولی است و میتواند برای سال ها بدون نیز به تعمیرات باقی بماند. البته حتما باید بر روی آنها از مواد نانو و سیلر استفاده شود.

معایب

۱- حساسیت به مواد شیمایی و اسید، لایم استون به دلیل ساختار کربنات کلسیم، به راحتی در اثر برخورد با اسید ها و مواد شیمیایی آسیب پذیر هستند، پس بهتر است در مکان هایی که در معرض مواد شیمیایی و شستشو هستند استفاده نشوند.

۲- جذب بالای آب به دلیل ساختار متخلخلش، و این یک مشکل بزرگ برای لایم استون محسوب میشود و به سرعت باعث ایجاد لکه و تخریب سنگ میشوند.

۳- سایش و خراشیدگی به دلیل نرم بودن این نوع از سنگ، از این رو این ‏سنگ را تنها برای مکان های دور از رطوبت و فرسایش می توان توصیه کرد، که بهترین مکان های کاربرد آن شامل کنار راه پله ها یا ‏دیواره پارکینگ است.‏

۴- نیاز به نگهداری و مراقبت، برای حفظ ظاهر و کیفیت لایم استون، نباز به نگهداری منظم مانند تمیز کردن و سیلر زندن دارد.

کاربردها

۱- ساختمان سازی، استفاده در نما، دیوار و راه پله ها، و در مواردی کف پوش ها.

۲- دکوراسیون داخلی، از لایم استون میتواند در شومینه ها، پیشخوان و تزئینات داخلی استفاده کرد.

۳- فضاهای عمومی، در پیاده رو و بناهای یادبود، لایم استون کاربرد دارد.

۴- صنایع، کاربرد در تولید سیمان و آهک از دیگر موارد استفاده از لایم استون می باشد.

نکته : استفاده از این نوع سنگ در نمای ساختمان، به دلیل جذب رطوبت و آب توصیه نمی شود.

انواع سنگ های لایم استون ایرانی موجود در بازار

۱-سنگ مرودشت

۲- سنگ کرمانشاه

۳-سنگ مهاباد

۴-سنگ بوژان

۵-سنگ گوهره

۶-سنگ لایم استون بوکان

نتیه گیری

لایم استون به دلیل زیبایی طبیعی، و مهم تر این آن قیمت مناسب، یک گزینه محبوب در ساختمان سازی و دکوارسیون است، با این حال نیاز به نگهداری و مراقب زیاد و حساسیت به مواد شیمیایی از جمله معایب این سنگ محسوب میشود، اگر از لایم استون به درستی استفاده شود و مراقبت های لازم انجام شود، میتواند یک انتخاب خوب برای پروژه های ساختمان باشد.

پست قبلی

بتن مسلح چیست و چه کاربری دارد

پست بعدی

قرنیز

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک