درب کشویی
درب کشویی عملکرد همانطور که از نام آن مشخص است، به صورت افقی ویا عمودی باز و بسته می شوند. این سبک حرکتی که از درب های سنتی و رایج در طراحی داخلی معماری ژاپنی نشات گرفته است، فضای کمی را برای باز و بسته کردن ، اشغال می کند.
با کوچک شدن خانه ها و آپارتمان های امروزی بیش تر ما با کمبود جا رو به رو هستیم اما از طرفی دیگر هم معماری داخلی به سمت ابداع و استفاده از متریال ها و وسایل پیشرفته و مدرن پیش می روند که به نوعی می توان کوچکی و محدودیت فضا در آپارتمان های جدید را بر طرف نمود. درب های کشویی با انواع و نمونه های مختلف از این دسته نوآوری ها هستند. این طراحی ها موجب افزایش متراژ مفید فضای زندگی و متراژ بنا های کوچک می گردد و فضاهای بزرگ را می توان به راحتی با آن ها تفکیک نمود.
در زندگی امروزی، استفاده حداکثری از فضا های موجود اهمیت بسیاری دارند. این امر را می توان در طراحی وسایل کم جا، معماری های مدرن و حتی درب های ورودی مشاهده کرد. درب ها علاوه بر عملکرد جداکننده و ارتباطی شان، امروزه نقش مهمی در طراحی و دکوراسیون داخلی، بهینه سازی فضای داخلی و حتی محافظتی ایفا می کنند.درب کشویی و یا ریلی، بهترین و محبوب ترین گزینه برای فضا های محدود محسوب می شوند.
نکات مهم در موردانتخاب درب کشویی :
۱- از مرغوب و مناسب بودن جنس بدنه، ریل ها و اتصالات و سالم بودن مطمئن شویم.
۲- از سالم بودن و مرغوب بودن متریال و تجهیزات جانبی برقی درب های ریلی اتوماتیک اطمینان حاصل گردد.
۳- تناسب بین طرح و رنگ و تم درب انتخاب شده با فضای اطراف آن و یا دکوراسیون داخلی فضای مدنظر
۴-نصب درب توسط افراد متخصص برای اطمینان از عملکرد درست، بدون صدا و راحت توسط افراد در حین استفاده
۵-انتخاب مدل مناسب برای فضای مد نظر و یا ورودی مد نظر با توجه به فضای موجود برای درب، میزان تردد، طول عمر مفید مورد انتظار، میزان معلوم بودن سمت دیگر و در نهایت بودجه تخصیص داده شده
۶-سرویس دهی درب کشویی اتوماتیک مورد استفاده در ورودی ها و پارکینگ ها در مواقع وقو هر گونه اخلال در عملکرد و یا خرابی توسط نمایندگی های معتبر ( در بیرون ساختمان )
۷-توجه به وزن کلی بدنه درب و نوع و کشش موتور مورد استفاده در درب کشویی اتوماتیک
۸-بی سروصدا بودن در هنگام باز و بسته شدن درب
انواع درب کشویی :
۱-درب کشویی شیشه ای :
شفاف و نیمه مات و مات ، وطراحی و ساخته می شوند. انتخاب نوع شیشه ها، بستگی به کاربری فضاها دارد. با کشف متریال های جدید معماری موجب شده تا ساختمان های جدید ساخته شده مدرن تر باشند و آسایش بیش تری را برای ساکنین فراهم آورند. این درب ها برای جداسازی عرصه های مختلف کاربرد دارد و درب های کشویی شیشه ای گزینه های بسیار مناسبی هستند .
۲. درب آکاردئونی و تاشو:
این نوع درب ها کارایی و زیبایی را در کنار هم برای شما به ارمغان می آورد. در شرایطی که فضای اندکی برای نصب درب های معمولی و حتی درب های پنهان شونده داخل دیوار دارید، این گزینه می تواند نیازتان را برآورده کند. زیرا در حالت نیاز آن را باز کرده و در مواقع بسته بودن به راحتی جمعشان می کنید بدون اینکه فضای زیادی را اشغال کنند.
۳-درب کشویی باطرح مشبک :
اگر خانه شما بزرگ است و این امکان وجود دارد که از درب های بزرگ تر استفاده کنید، درب های کشویی دو لنگه ای می توانند گزینه مناسبی باشند زیرا باز هم نسبت به درب های دو لنگه معمولی فضای کم تری را اشغال می کنند. با وجود صفحات طرح دار باز و مشبک این درب ها امکان نور رسانی به سایر نقاط وجود دارد.
۴.درب کشویی مخفی شونده ( پنهان شونده ) :
این سیستم درب کشویی مخفی شونده ،یکی از دستاورد های جدید در حال حاضر محسوب می شود. ساده، کارآمد و مقاوم بودن این درب ها به معماران اجازه می دهد تا فضاهای جدید و مفید تری را در ساختمان به وجود بیاورند .
در ساختمان های نوساز در حال ساخت و برای بازسازی ساختمان های فرسوده می توان استفاده نمود. ابعاد و اندازه این سیستم درب هم به صورت استاندارد وجود دارد و بسته به سفارش مشتری هم تهیه می گردد.
درب کشویی برای فضاهای بیرونی :
درب کشویی به منظور ورودی ساختمان های تجاری و یا کارخانجات، انبارها، درب های پارکینگ های مجتمع ها و… به کار می روند. درب های ریلی معمولا از جنس فلز و یا شیشه اند و به صورت اتوماتیک و یا نیمه اتوماتیک عمل می کنند. نمونه های تمام اتوماتیک آن توسط سنسور چشمی عمل می کند و نمونه نیمه اتوماتیک آن مانند درب پارکینگ ها، از طریق کنترل یا ریموت عمل می کند.
در درب کشویی اتوماتیک، موتور متصل به درب ها وظیفه حرکت دادن درب ها را ایفا می کند. این نوع درب ها به صورت تک لنگه و دو لنگه ارائه می شوند. این درب ها برای هر ورودی با فضای محدود و یا هر فضایی با تردد های بالا نیز قابل استفاده است.