درب ضد حریق

درب ضد حریق
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۸ بروزرسانی شده است.

درب ضد حریق​

درب ضد حریق استاندارد و ایمن دربی است که با انجام “ آزمایش درب ضد حریق استاندارد “حائز شرایط مقاومت و محافظت در برابر حریق متناسب با محل استقرار خود باشد و همانگونه که احتمالا در جریان هستید مجموعه‌اي می باشد از عناصری شامل لنگه درب، چهارچوب، يراق‌آلات و ديگر اجزاءی كه مجموعاً یک درجه مشخص از محافظت در برابر حریق را تأمین می‌نمایند.

مزایا و معایب استفاده از درب ضد حریق

درب ضد حریق به واسطه ویژگی‌های ساختاری و فنی که دارند یک سری مزایا و معایب را با خود به همراه دارند. افزایش سطح ایمنی و امنیتی ساختمان‌ها با کاربری‌های مختلف از طریق جلوگیری از انتشار آتش‌سوزی و مواد سمی از جمله دود از مهم‌ترین مزایای استفاده از این نوع درها به شمار می‌رود.

معایب درب ضد حریق

عنوان یک نقطه ضعف بالقوه باعث می‌شود بسیاری از استفاده این درها پرهیز کنند و تنها در صورت اجبار از سوی نهادهای نظارتی به کاربرد این درب‌ها تن می‌دهند.

مشخصات عمومی درب ضد حریق

۱.دارای گزارش آزمایش آتش از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و شهرسازی باشد.

۲.دارای تائیدیه و گزارش آزمایش حریق از مراکز و آزمایشگاههای معتبر بین المللی (مانند آزمایشگاههای TBW, Warrington،LPCB،UL و …) باشد.

۳.برای پروژه های خاص و مهم، نمونه واقعی در ابعاد کامل از محل پروژه توسط دستگاه نظارت یا نهاد معتبر شخص ثالث برداشت شده و آزمون آتش استاندارد توسط آزمایشگاه معتبر بر روی آن انجام شود.
گزارش آزمایش آتش باید در مقایسه با مقررات مرجع و الزامات مربوط به پروژه ارائه گردد.

۴.درب ضد حریق، بر حسب نیاز، موقعیت قرارگیری در ساختمان و بر اساس مقررات مرجع دارای سیستم های خودبسته شو با حالت آرام بند، سیستم خودکار بسته شو و دستگیره آنتی پنیک استاندارد باشد.

استثناء: درب های آتش مستقر در ديوارهاي مشترك جداكننده واحدهای خواب در آپارتمان های مسکونی می‌تواند فاقد سيستم خودبسته‌شو یا خودکار بسته شو باشد.

انواع درب ضد حریق از نظر کاربری

درب های ضد حریق معمولا از نظر کاربرد به چهار دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
درب هایی که برای خروج اضطراری در ساختمان های اداری، مسکونی و حتی هتل ها نصب می شوند.
درب های ضد حریقی که مختص استفاده در نیروگاه ها هستند.
درب های بیمارستانی
درب های برای محافظت از انبار های مختلف

مقاومت و کیفیت این نوع درب

مقاومت درب های ضد حریق با توجه به ساعت و دقیقه ای که می توانند در معرض آتش باشند و سالم بمانند تعیین می شود. ولی در مجموع در ساده ترین حالت مقاومت درب ضد حریق از یک ساعت نباید کم تر باشد. ضخامت ورق های فولادی مورد استفاده داخل درب ضد حریق بسته به کیفیت آن ها متفاوت است ولی در مجموع این ضخامت نباید از یک میلیمتر کم تر باشد.
انتخاب درب ضد حریق تا اندازه زیادی به محل مورد استفاده آن بستگی دارد. طبیعتا درب ضد حریقی که قرار است در یک نیروگاه نصب شود بایستی کیفیت و مرغوبیت بسیار بالایی داشته باشد. هر چند آتش سوزی در هر جایی که اتفاق بیفتد آسیب زیادی وارد می کند ولی خب در بعضی مکان ها شاید بتوان از مدل های معمولی تری استفاده کرد. انتخاب این محصول حتما باید با مشورت کارشناسان باشد و همه محاسبات علمی و تجربی در مورد آن صورت گرفته باشد.

عملکرد این نوع درب در طول آتش سوزی

درب های ضد آتش نقش بسیار مهمی در جلوگیری از گسترش آتش و دود ایفا می کنند اما آن ها کاملاً ضد آتش طراحی نشده اند. این درب ها ممکن است در آتش سوزی های شدید دچار سوختگی شوند اما به طور کلی در یک بازه زمانی مشخص مقاومت بالایی در برابر حرارت و شعله های آتش خواهند داشت و فرصت کافی برای شما فراهم می کنند تا از ساختمان خارج شوید. اکثر افراد بر آتش تمرکز می کنند و دود آن را نادیده می گیرند، در صورتی بیشتر افراد در اثر استنشاق دود دچار خفگی می شوند. این نوع درب ها می تواند جان و مال شما را تا زمانی که آتش نشان ها مشغول مهار آتش هستند حفظ نماید.

۱.درب چوبی

درب چوبی
از آنجایی که استفاده از درب‌های ضد حریق فولادی و شیشه‌ای چندان مناسب فضاهای مسکونی نیست، این نوع از درب ضد حریق با پیشرفت فناوری در دسترس افراد قرار گرفته‌ است. درب‌های ضد حریق چوبی بر اساس مدت زمان مقاومت در برابر آتش به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند و در سه دسته ۳۰، ۶۰ و ۱۲۰ قرار می‌گیرند که این اعداد نشان دهنده مدت زمان مقاومت درب (به دقیقه) در برابر آتش است. چهارچوب و فضای داخلی این درب‌های ضد حریق از فولاد ساخته شده است و فضای داخلی نیز با پشم سنگ نسوز پر شده است.

۲.درب شیشه‌ای

درب شیشه ای
شاید باورش برای بسیاری سخت باشد که شیشه را جزء مواد کارآمد در ساخت درب های ضد آتش در نظر بگیرند اما به لطف پیشرفت فناوری این امر امروزه بیشتر از هر زمان دیگری امکان پذیر شده است. این نوع از درب ها از شیشه‌های مخصوص با مقاومت بالا در برابر آتش ساخته می‌شوند. این درب‌ها تنها از انتشار دود و آتش جلوگیری می‌کنند و نمی‌توانند مانع از انتقال گرمای ناشی از آتش‌سوزی شوند.

۳.درب فولادی

درب فولادی
این نوع از درب ها به دلیل ساختار خشن و سنگینی که دارند بیشتر در اماکن صنعتی، تجاری و اداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، اخیراً انواعی از آن‌ها وارد بازار شده‌اند که برای استفاده از آن‌ها به عنوان درب، در واحدهای مسکونی از نظر زیباشناختی، وزن و ابعاد بهینه‌سازی شده‌اند. از طرفی نیز این نوع از درب ‌ها را در آپارتمان‌ها و برج‌های مسکونی به عنوان درهای خروجی و ورودی اضطراری نصب می‌کنند.
پست قبلی

کابین آسانسور

پست بعدی

CRM ( سی آر ام ) چیست ؟

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک