آهن آلات پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی

انواع آهن آلات
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۲/۰۵/۱۱ بروزرسانی شده است.

آهن آلات در صنعت ساختمان به عنوان قدمت استفاده از آنها در ساختمان سازی به هزاران سال پیش باز می گردد. در گذشته علاوه بر ساختمان سازی، از فلزات برای ساخت ابزار آلات مختلف نیز استفاده می شد که بسیاری از آنها امروزه در موزه ها به نمایش گذاشته شده اند. در دنیای امروزی نیز استفاده از انواع فلزات در ساختمان سازی یک امر بسیار ضروری است.

 

محتوای این مطلب

فلزات از جمله عناصری هستند که دارای خواص ویژه و بعضاً مشترک می باشند. مقاومت بالای این مصالح ساختمانی باعث شده تا از آن در ساخت انواع سازه ها استفاده شود.

ساخت یک بنا بدون استفاده از فلز امکان پذیر نیست زیرا بنا از مقاومت لازم برخوردار نخواهد بود. همچنین قابلیت شکل پذیری، آنها را به متریالی مناسبی جهت کاربردهای مختلف در ساختمان سازی تبدیل کرده است. اصولاً فلزات به صورت خالص استفاده نمی شوند اما آلیاژهایی که از ترکیب آنها بدست می آید در امور مختلف قابل استفاده هستند. انواع فلزات از هدایت گرمایی فوق العاده ای برخوردار هستند و در حرارت های مختلف شکل های مختلفی به خود میگیرند.

انواع فلزات مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی به دو دسته فلزات آهنی و فلزات غیر آهنی تقسیم می شوند که از میان آنها آلومینیوم، فولاد و آهن جزء پر مصرف ترین انواع فلزات در این صنعت به شمار می آیند. در حال حاضر آلیاژهایی که از فلزات مختلف تولید می شوند بسیار بادوام هستند و روکش هایی که برای محافظت از آنها به کار برده می شوند نه تنها مقاومت آنها را در برابر عوامل مختلف بالا می برند بلکه به ظاهر آنها نیز تنوع و زیبایی می بخشد.

انواع فلزات:

آهن

آهن به عنوان مهم ترین متریال در صنعت ساختمان یاد میشود. مقاومت بسیار بالای آهن، در ساخت بناهای بسیار مقاوم مورد استفاده قرار می گیرد. این متریال از فونداسیون و ابتدای کار ساختمان سازی تا نازک کاری در آن کاربرد دارد. آهن در ساخت انواع میلگرد، تیر آهن، ورق، لوله، نبشی، ناودانی، درب و … به کار می رود

این متریال به عنوان مقاوم سازی ساختمان، طول عمر آن را بالا می برد. آهن را می توان به موجب قابلیت چکش کاری و ریخته گری به اشکال مختلف دراورد. در کنار تمامی محاسن آهن، عدم مقاومت آهن در برابر هوازدگی و در واقع زنگ زدی را می توان یکی از معایب آن به شمار آورد. با این حال در صورت استفاده از آهن می توان به وسیله آلیاژها و روکش های مقاوم ، در برابر این گونه عوامل محیطی از آهن محافظت نمود.

آلومینیوم

آلومینیوم از انواع فلزات نرم و سبک می باشد که به صورت خام استفاده نمی شود و آلیاژهای آن مانند منیزیم، سیلیسیم و منگنز مورد استفاده قرار میگیرند. چه از نظر کیفیت و چه از نظر ارزش ، آلومینیوم کاربردی ‌ترین فلز بعد از آهن است که در انواع صنایع از آن استفاده می شود. وزن آلومینیوم تقریبأ یک سوم فولاد یا مس است.ِ از جمله خواص این فلز می توان به قابیلت چکش خواری، انعطاف پذیری و مقاومت در برابر زنگ زدگی اشاره کرد. آلومینیوم قبلیت شکل پذیری بالایی دارد و از آن برای ساخت آنواع اسکلت های سبک، قاب درب و پنجره و غیره استفاده می شود.
اگر چه آلومینیوم یکی از جدید ترین انواع معمول و متداول بشمار می آید اما یکی از پر مصرف ترین انواع فلزات غیرآهنی می باشد. جالب است بدانید بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده آلومینیوم در جهان، کشور چین می باشد.

مس

مس نیز از جمله فلزات غیرآهنی است که به دلیل جلای منحصر بفرد رنگ قرمز خود به فلزی کاربردی در نمای ساختمان و نیز در دکوراسیون داخلی ساختمان تبدیل شده و محبوبیت خاصی است. از ویژگی های این فلز مقاومت بالا در برابر پوسیدگی است. به طوری که سطح آن در مواجه با هوا اکسید شده و لایه ای ایجاد می کند که مس را در برابر عوامل مختلف محافظت می نماید.

مقاومت بام های مسی علاوه بر جذابیت ظاهریشان، در برابر شرایط آب و هوایی مختلف و سخت معروف است. به طوری که از این فلز غیر آهنی در انواع ساختمان ها و در بام سازی برای مقاومت در براربر باران و عوامل دیگر استفاده می شود.

فولاد

فولادها دارای انواع مختلفی می باشند و از ترکیب آهن آلات با انواع فلزات مختلف بدست می آید. یکی از عناصر اصلی فولاد کربن می باشد که تاثیر زیادی بر ویژگی آن می گذارد. اگر میزان کربن در فولاد کم باشد به آن فولاد کم کربن، و در صورت زیاد بودن فولاد به آن فولاد پر کربن گویند. به فولادی که بیش از ۲ درصد کربن داشته باشد پدن می گویند.

فولاد یکی از آهن آلآت مصرفی برای مصارف مختلف در انواع صنایع استفاده می شود. فولاد استحکام بسیار بالایی دارد و به دلیل شکل پذیری بالا در مصارف مختلف ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از فولادها نرم و شکل پذیر هستند و برخی دیگر از قابلیت سختی بالایی برخوردار می باشند.

پست قبلی

مناقصه و انواع آن

پست بعدی

کوارتز در دکوراسیون داخلی

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک