چاه ارت :
ارت و چاه آن چاله ای است که بصورت عمقی در زمین حفر کرده تا جایی که به رطوبت نسبی خاک رسیده و در داخل آن از صفحه مسی که توسط سیم مسی به صفحه جوش خورده استفاده کرده و صفحه را بصورت عمودی در چاه ارت قرار داده و اطراف صفحه از مواد بنتولیت پوشانده و سیم مسی را به بیرون چاه کشیده و به تابلوی تست باکس برده و از آن جا به کلیه دستگاههای الکتریکی متصل می نمائیم
۱. عمقی:
۲. سطحي:
اهداف استفاده از چاه ارت :
استفاده از چاه و سیستم ارتینگ اهمیت زیادی دارد. به طور خلاصه اهداف بکارگیری ارت، سیستم ارتینگ یا گراندینگ عبارت است از:
۱.حفاظت و ایمنی وسایل و تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و آسانسور
۲.حفاظت و ایمنی جان انسان
۳.جلوگیری از ولتاژ تماسی
۴.جلوگیری از ولتاژهای ناخواسته و صاعقه
۵.فراهم آوردن شرایط ایدهآل جهت کار
۶.اطمینان از قابلیت کار الکتریکی
۷.حذف ولتاژ اضافی
اجرای چاه و سیستم ارتینگ:
رای این نوع چاه یا سیستم ارتینگ نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و فعالیت درست سیستم ارتینگ مرهون اجرا و پیاده سازی درست آن است. میتوان گفت مهمترین و حساسترین سیستم اتصال زمین، چاه ارت است و طراحی و اجرای درست آن از اهمیت زیادی برخوردار است و باید به درستی انجام شود. اجرای چاه بسیار حساس است و فقط افرادی که تجربه و تخصص کافی در این زمینه را دارند میتوانند چاه را حفر، نصب و اجرا نمایند تا هنگام کار مشکلی به وجود نیاید.
در اجرای این چاه باید برخی نکات را رعایت کرد تا چاه ارت مناسب بدست آید و به خوبی کار کند. گاهی یک بیدقتی ساده در اجرای چاه باعث از دست رفتن کل هزینه و ناکارآمدی سیستم چاه ارت میشود که خود باعث بروز حوادث ناگواری میشود و این موضوع اصلا خوب نیست.