روان کننده بتن

روان کننده بتن
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۱/۰۹/۳۰ بروزرسانی شده است.

روان کننده بتن چیست؟

روان کننده بتن نوعی ماده افزودنی شیمیایی است که به کاهش استفاده از آب در ساخت بتن کمک می‌کند و با افزایش نسبت سیمان به آب در بتن، کیفیت نهایی بتن را افزایش می‌دهد. اگردر یک قسمت ساختمان استفاده شود، بتن آن قسمت یکپارچه بوده و کیفیت بالاتری دارد.

روان کننده بتن نقش‌های مفیدی در یک بتن دارد که اولین مورد آن حفظ یکپارچگی بتن و توزیع مناسب سیمان است. مکانیزم عملکردآن به شکلی است که امکان تجمع سیمان در یک قسمت خاص از بتن وجود ندارد و بتن به شکل مساوی و متعادل بین قسمت‌های مختلف بتن قرار می‌گیرد.

اما نقش مهم دیگر افزایش نسبت سیمان به آب است که به دلیل کاهش نقش آب در روان کردن سیمان به وجود می‌آید.

مزایای استفاده از روان کننده ها:

۱.نسبت آب به سیمان یکی از مهمترین عوامل موثر بر بهبود خواص مکانیکی بتن است. کاهش این نسبت باعث بهبود ویژگی های مکانیکی بتن و افزایش مقاومت و پایایی آن در برابر نفوذ آب می شود.

۲.روان کننده های بتن، دوام بتن را در مقابل خشکی و یا رطوبت مداوم، ذوب شدگی و یخبندان مستمر و مواردی نظیر آنها بالا می برد.

۳.این افزودنی های کاهنده آب با کاهش مصرف آب و سیمان مصرفی باعث افزایش روانی سیمان و شکل پذیری آن می شوند.

۴.این مواد کارایی مورد نیاز در هنگام بتن ریزی را فراهم می کنند و با افزایش کارایی در مکان های دور از دسترس و قالب ها با آرماتور انبوه باعث سهولت در بتن ریزی می شوند.

۵.این مواد افزودنی با کاهش میزان مصرف سیمان کارایی لازم را برای بتن فراهم کرده و باعث کاهش حرارت هیدراتاسیون در بتن خواهند شد.

۶.کاهنده های آب بر زمان گیرش بتن تاثیرگذار هستند و انواع این کاهنده ها با توجه به مواد تشکیل دهنده خود اثرات مختلفی بر گیرش بتن می گذارند.

۷.روان کننده ها با کاهش میزان آب اختلاط در اسلامپ باعث کاهش جمع شدگی سیمان و افزایش مقاومت بتن می شوند. کاهش آب اختلاط به نوع سیمان، نوع و مقدار افزودنی هایی نظیر خاکستر بادی و روباره، نحوه اضافه کردن افزودنی ها، مقدار هوا، نسبت آب به سیمان و نوع سنگدانه های سیمان بستگی دارد.

۸.استفاده از روان کننده های بتن منجر به کاهش تخلخل خمیر سیمان و در نهایت نفوذناپذیری آن می شود. در بتن های حاوی روان کننده می توان با کاهش عیار سیمان مصرفی میزان نفوذپذیری بتن را کاهش داد که این امر ناشی از درجه حرارت بالای هیدراتاسیون می باشد.

۹. مواد افزودنی باعث افزایش کیفیت، مقاومت، دوام، کارایی و نفوذناپذیری بتن در برابر آب شده و اجرای عملیات بتن ریزی را آسان تر می کنند.

۱. روان کننده دیرگیر:

روان کننده های دیرگیر هم زمان با کاهش نسبت آب به سیمان، میزان کارایی و روانی بتن را بالا برده و زمان گیرش اولیه آن را به تاخیر می اندازند. این روان کننده ها به دلیل ایجاد تاخیر در زمان گیرش بتن برای بتن ریزی در فصل تابستان و مناطق گرمسیری مناسب هستند.

با استفاده از روان کننده های دیرگیر می توان از ایجاد ترک در سطح بتن, خزش و انقباض آن جلوگیری نمود. پمپاژ بتنی که با روان کننده ها مخلوط می شود راحت بوده و نیازی به افزایش آب ندارد. این افزودنی ها میزان چسبندگی مصالح را در بتن هایی که از دانه بندی مناسب برخوردار نیستند افزایش می دهند و برای بتن ریزی ستون ها, تیرها و دیوارهای برشی مناسب می باشند.

۲. روان کننده زودگیر:

روان کننده های زودگیر مدت زمان گیرش بتن را کاهش داده و برای بتن ریزی در آب و هوای سرد مورد استفاده قرار می گیرند. با افزایش کارایی و روانی بتن, پرداخت پذیری آن را نیز بهبود می بخشند و به میزان ۵ درصد آب اختلاط بتن را کاهش می دهند.

این افزودنی های کاهنده بدون نیاز به آب بیشتر, عمل پمپاژ را آسان تر می کنند. روان کننده های زودگیر در بتن ریزی با مصالح سنگی و بتن ریزی توسط پمپ کاربرد دارند. علاوه بر آن این مواد را می توان به بتن هایی که از ترکیبات پوزولانی تشکیل شده اند نیز افزود.

۳. روان کننده معمولی:

روان کننده هایی که کارایی آنها در حد معمولی و مطلوب است به منظور بتن ریزی در آب و هوای معتدل مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از این افزودنی ها روانی و مدت زمان کارایی بتن را افزایش داده و با کاهش جداشدگی در روانی بتن مقاومت فشاری آن را نیز بالا می برد. این مواد را می توان به ملات سیمانی، بتن های مسلح و معمولی افزود و در بتن ریزی درجا و بتن ریزی توسط پمپ نیز مورد استفاده قرار داد.

مشخصات فنی:

بلوک ها در سقف کرومیت عموماً نقش پرکننده داشته و در استحکام و مقاومت آن تاثیری ندارند.

جنس بلوک ها در سقف کرومیت عموماً یکی از موارد زیر می باشد:

۱.بلوک های سیمانی

۲.بلوک های سفالی

۳.بلوک های پلی استایرن

پست قبلی

سندبلاست

پست بعدی

ضدیخ بتن

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک

دسترسی سریع

تماس با آجر رو آجر

فروش و پشتیانی همه روزه از ساعت 9 الی 17:30
پنج شنبه ها 9 الی 13:30