دیوار ترومب

دیوار ترومب
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۱/۱۰/۲۰ بروزرسانی شده است.

دیوار ترومب :

دیوار ترومب بوسیله شخصی از فرانسه در پایان سال ۱۹۵۰در آمریکا ساخته شده. در اجزای اصلی آن از یک دیوار بتنی با ضخامت  ۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر با رنگی تیره و از مصالحی که حرارت جذب میکنند  استفاده می شود . در برابر آن  یک شیشه یک جداره یا دو جداره در فاصله بین ۲۰ تا ۱۵۰ میلیمتر از دیوار  قرار گرفته تا یک فضایی برای تغییر جریان هوا ایجاد شود.

دیوار ترومپ از یک دیوار تیره رو به جنوب از جنس مصالح بنایی تشکیل شده و حرارت را ذخیره کرده است  که با شیشه های عمودی پوشانده می شود.دیوار ترومب به نوعی مانند سیستم گرمایشی خورشیدی عمل می کند که در پنجره‌های رو به جنوب بیشتر به کار گرفته می شود .

درهنگام شب، دمای سطح جذب کننده دیوارو لایه‌های اطراف آن به پایین تراز دمای هوای اتاق می رسشد که این امر سبب می‌شود که با متراکم تر شدن هوای سرد در فضای شیشه‌ای، هوای سرد از پایین و هوای گرم از دریچهٔ بالا وارد فضای خانه و  محفظهٔ بین دیوار و شیشه می‌شود. صفحه‌ای سبک وزن که بر روی منفذ بالایی دیوار قرار می گیرد  بهترین شیوه کنترل منافذ می باشد .

مزایای دیوار ترومب :

این دیوار به عنوان یک لایه محافظی میان ساکنین و تغییرات دمای سطح جذب کننده گرما را از طریق ذخیره‌سازی حرارتی به آرامی منتقل می‌کنند؛ به همین دلیل دما را هم به تاخیر می‌اندازند.

بیشترین کارآیی

سیستم جذب مستقیم

کمترین هزینه

معایب دیوار ترومب :

۱. اجرای دیوار ترومب با وجود اینکه در این نوع سیستم شیشه‌ای دیواری  که در جلوی آن قرار دارد فاصلهٔ نزدیکی با آن دارد ، که تمیز کردن این شیشه از داخل، بسیار  دشوار می باشد.

۲. ترموسیرکولاسیون معکوس در شب ونصب نگهداری و راه اندازی و عایق شبانه در این دیوارها سخت می‌باشد.

نحوه عملکرد دیوار ترومب :

گرمای خورشید بویسله دیوار جذب پس از عبور از شیشه در آن ذخیره شده و سپس  توسط دیوار به داخل فضا به آرامی منتقل میشود. دیوار در طول روز گرم و گرمایش را در هنگام شب به محیط داخل اتاق وارد می کند .

در هنگام شب دمای سطح جذب کننده دیوار و لایه های مجاور آن به پایین تر از دمای  هوای اتاق می رسد و این امر سبب می شود که با متراکم تر شدن هوای سرد در فضای شیشه ای ، هوای سرد از پایین زمین وارد فضای خانه شده و هوای گرم از بالا وارد محفظه بین شیشهو دیوار شود.

انواع دیوار ترومب:

۱. دیوار ترومب بدون جریان هوا :

در این دیوار ترومب برای انتقال گرما از روش تشعشع  استفاده می‌شود. گرمای خورشید در طول روز درون دیوار ذخیره شده و در شب در داخل فضا به روش تشعشع آزاد می‌شود به همین دلیل این نوع دیوار ترومب فقط برای گرمایش به ویژه در شب کاربرد دارد. این دیوار نقشی در گرمایش فضا در روزهای زمستان و سرمایش فضا در فصول گرم بازی نمی‌کند.

۲. دیوار ترومب با جریان هوا :

در این نوع دیوار از روش تشعشع و برای انتقال انرژی می‌باشد. دو دریچه دمپر با ابعاد ۲۰ در ۵ به فاصله مساوی در بالا و پایین دیوار تعبیه می‌شود. بر خلاف نوع قبلی این نوع دیوار می‌تواند هم به عنوان یک سامانه گرمایشی و هم به صورت یک سامانه سرمایشی عمل نماید. فاصله بین دو جداره دیوار ترومب در روش جابه جایی ۱۰ تا ۱۵ سانتی می‌باشد.

۳. دیوار ترومب بومی :

به دلیل عدم وجود شیشه در این نوع دیوارها صرفا به این معنا نمی باشد که نقش شیشه در آن‌ها حذف شده‌است. بلکه در نوع بومی آن، مصالح دیگری، به جای شیشه مورد استفاده قرار می گیرد .این نوع دیوار معمولا در ضلع جنوبی بنا قرار گرفته می شود. این نوع دیوار از دو دیوار آجری که با فاصله ای تعیین شده قرار گرفته‌اند و مابین آن‌ها یک فضای خالی وجود دارد و ضخامت دیوار آجری خارجی کمتر از  دیوار داخلی می‌باشد. دیوار خارجی نقشی مشابه با شیشه را در دیوارهای نوین ایفا می نمایند.

مواد ساخت این دیوار :

دیوار ترومب به طور معمول از مواد جامد که با یک لایه شیشه عایق دار ولایه هوا و یک مخزن ترکیب شده است تا یک جمع‌کننده حرارتی خورشیدی را تشکیل دهندساخته شده .حتی می‌توان از ظروف محتوی آب نیز آن تولید کرد . بیشتر دیوارهای ابی از لوله‌های عمودی تشکیل می‌شوند، اگر لوله‌های فولادی استفاده شوند .ضلع رو به اتاق را با رنگی روشن و رو به شیشه آنها با رنگ تیره رنگ آمیزی نمود اما این لوله‌ها را ا پلاستیک‌های نیمه شفاف و  شفاف مورد استفاده قرار می دهندد تا عبور نور ممکن شود.

آب را می‌توان به همان صورت شفاف نگه داشته و یا از مواد رنگی ساختار آن استفاده نمود، لوله‌های شفاف به دلیل شکست نور از بالایی برخوردار می‌باشند. آب شفاف به همان میزان اب رنگی و یا ظروف کدر در ذخیره ساختن گرما کاربرد دارند. با ترکیب دیوارهای ترومب و سامانه جذب مستقیم معمولاً منجر به بهترین راه حل طراحی می‌شود در مکان های گرم باید بر روی شیشه دیوار در طول تابستان یک صفحه سایه انداز کشیده شود.

پست قبلی

سیستم برق اضطراری نصب و راه اندازی

پست بعدی

مهندس ناظر کیست و چه وظایفی دارد؟

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک

دسترسی سریع

تماس با آجر رو آجر

فروش و پشتیانی همه روزه از ساعت 9 الی 17:30
پنج شنبه ها 9 الی 13:30