بازیافت میلگرد چیست و چگونه انجام می شود؟

بازیافت میلگرد
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۸ بروزرسانی شده است.

بازیافت میلگرد به این دلیل انجام می گیرد که در حوزه ی ساختمان، آهن آلات بخصوص فولاد قیمت بالایی دارد. در نتیجه به صرفه است که بازیافت شود و مجدد مورد استفاده قرار گیرد.
بازیافت میلگرد چگونه انجام می گیرد؟ ضایعات میلگرد به چه شکل جمع آوری می شوند که در چرخه ی بازیافت قرار گیرند؟
این سوالات از جمله سوالاتی است که در هنگام تحقیق روی بازیافت آهن به ذهن خطور می کند.
از آنجایی که تولید فولاد اثرات منفی روی محیط زیست دارد پس بازیافت مقاطع فولادی یک مزیت برای کمک به حفظ محیط زیست به حساب می آید.

دلیل بازیافت میلگرد

بازیافت کردن یعنی پردازش مجدد یک ماده و تغییر آن برای اینکه دوباره قابل استفاده شود. حال ممکن هست که ماده پس از بازیافت در اصل همان محصول اولیه باشد و یا ممکن است ماده ای متفاوت تولید شود. بازیافت میلگرد هم دقیقا با این هدف انجام می شود. میلگردهای ضایعاتی که هنوز سالم هستند دوباره در ساختمان سازی کاربرد دارند و یا ممکن است تصفیه و ذوب شوند و به شمش و سایر مقاطع فولادی تبدیل شوند. بسیاری از کارخانه ها هنوز مجهز به کوره های مختص ذوب آهن اسفنجی نشده اند، از این رو ضایعات آهن مخصوصا ضایعات میلگرد در تولید شمش فولادی کاربرد دارند.

جمع آوری میلگردها برای بازیافت میلگرد

روش های زیر برای جمع آوری میلگردهایی که قابل بازیافت هستند وجود دارد.
یکی از این روش ها این است که با تخریب ملک های کلنگی، ضایعات بدست آمده جمع آوری می شوند و به مراکز بازیافت میلگرد فروخته شود. این ملیگردها ابتدا رفع زنگ می شوند سپس مجدد مورد استفاده قرار می گیرند.
روش بعدی جمع آوری ضایعات آرماتوربندی می باشد. از آنجایی که ابعاد میلگرد های تولید شده برای آرماتوربندی مناسب نمی باشد، قبل از شروع فونداسیون آن را برش می دهند در نتیجه ضایعات کوچکی از میلگرد تولید می گردد.
میلگرد های پرتی کارخانه ها نیز مناسب برای بازیافت می باشند. به طور معمول کارخانه ها از ضایعات تولید شده مجدد استفاده می کنند و آن را جزو مواد اولیه قرار می دهند ولی گاهی پیش می آید که آن را بفروشند.

میلگرد

مزیت ها

یکی از مزایای بازیابی میلگرد، کاهش پیدا کردن هزینه ها می باشد. مسلما وقتی میلگرد ها بازیافت شوند و مجددا مورد استفاده قرار گیرند هزینه ی خرید میلگرد جدید کم می شود. همچنین بهای این ضایعات از سنگ آهن کمتر است در نتیجه برای کارخانه های میلگرد به صرفه تر می باشد.
به طور کلی فرایند بازیافت برای محیط زیست محاسنی دارد. از آنجایی که تجزیه ضایعات فولاد حدود ۱ میلیون سال زمان می برد، بازیافت آن که شاید ۲ روز طول بکشد به حفظ محیط زیست کمک شایانی می کند. از جمله موادی که به طور کامل می توان آن را بازیافت کرد و پرتی ندارد فولاد می باشد. در حال حاضر میزان بازیافت فولاد در جهان ۷۳ درصد است.

مراحل بازیافت میلگرد:

قبل از شروع فرآیند بازیافت بایستی دقت شود که میلگرد دارای زنگ زدگی یا بتن چسبیده نباشد یا درصورت وجود داشتن از آن جدا شود.
بازیابی میلگرد طبق مراحل زیر انجام می شود:

۱.جمع آوری ضایعات میلگرد

در ابتدای کار نیاز است که میلگرد های اضافی از پروژه های ساختمانی و کارخانه های تولیدی جمع آوری شود. ضایعات میلگرد از مکان های دیگری مثل مراکز اسقاط ماشین آلات و محوطه جمع آوری زباله نیز گردآوری می شود.
به دلیل ارزش مالی آهن جمع آوری آن متفاوت است. معمولا احتمال اینکه ضایعات میلگردها به محل دفن زباله منتقل شوند کم است و اکثرا خرید و فروش و بازیافت می شوند.

۲.بررسی و کنترل

بعد از جمع آوری میلگردها، باید بررسی شود که اگر بتن به سطح آنها چسبیده شده است با برشکاری تفکیک شود. سپس از نظر زنگ زدگی بررسی می شوند. میلگرد هایی که تا عمق آنها زنگ زده شده است و دچار شکستگی زیادی شده اند مناسب بازیافت و ذوب و تصفیه می باشند. در بعضی مکان ها آهن رباهایی برای تشخیص زنگ زدگی وجود دارد.
روی مابقی میلگردها عملیاتی مثل برسی کشی و اقدامات مربوطه دیگر انجام می شود و اگر اندازه و طول آنها مناسب باشد دوباره در ساختمان سازی استفاده می شوند.

بازیافت میلگرد

۳.پردازش میلگردها

در این مرحله میلگردهایی که طول بلندی دارند و قابل پردازش هستند، با انجام یکسری تغییرات مثل برش دادن و صاف کردن آنها قابل استفاده مجدد می شوند.
میلگردهایی را که حتی با این تغییرات قابل استفاده مجدد نمی باشند باید خرد کرد و به کوره ذوب انتقال داد. میلگردها را قبل از عملیات ذوب خرد می کنند تا ذوب آنها راحت تر انجام شود.

۴.تصفیه میلگرد

ضایعات میلگرد معمولا ناخالصی دارند و بخاطر اقداماتی که در پروژه های ساختمانی روی میلگردها انجام می شود ممکن است که خواص شیمیایی آن تغییر کرده باشد. پس از ذوب ضایعات میلگرد در کوره های مختص ذوب، موادی به آنها اضافه یا کم می شود تا از ناخالصی ها تصفیه شوند. این مرحله از بازیابی میلگرد، موجب می شود کیفیت میلگردها بالا برود. این فرایند روی میلگرهایی انجام می شود که دارای ناخالصی هستند و نیاز به تصفیه دارند.

۵.شکل دهی محصول در بازیابی میلگرد

در مرحله انتهایی، بعد از تصفیه میلگرد، این ضایعات سرد و جامد می شوند. سپس به شکل های مختلف در می آیند تا در موارد متفاوتی از جمله میلگرد، میله، آرماتوربندی و دیگر مقاطع فولادی مورد استفاده قرار گیرند. فروشنده باید در هنگام فروش محصولاتی که از ضایعات فولاد ساخته شده است، آن را به خریدار اعلام کند.

این فرایند یک چرخه تکراری می باشد و به طور مرتب بعداز اینکه فلز عمر مفید خود را گذارند وارد چرخه بازیافت می شود. حال یا ضایعات میلگرد ذوب شده و دوباره شکل دهی می شود و یا پس از اعمات تغییرات لازمه مجدد مورد استفاده قرار می گیرند.

پست قبلی

ورق پلی کربنات چیست و چه کاربردهایی دارد؟

پست بعدی

روش اجرای سقف روفیکس و نکات مهم آن

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی

مجوز نماد اعتماد الکترونیک