مجله ساختمانی

QHSE در صنعت ساختمان

QHSE
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۱/۰۹/۳۰ بروزرسانی شده است.

QHSE :

QHSE به مخفف Quality Health Safety Enviroment  به معنای مدیریت کیفیت، بهداشت، ایمنی و محیط زیست می باشد که مطابق با استانداردهای  ISO14001، ISO9001  و OHSAS18001 بیان شده است. QHSE در سراسر جهان  نام‌های مختلفی مشهورند مانند : SEHQ و QESH اما دارای مفهوم و معنی  یکسانی می باشند.

QHSE  یک سیستم جامع در زمینه مشخص ارائه می‌دهد و در آن کلیه شرکت‌ها عملیات بهداشت و ایمنی و همچنین کلیه ابعاد فعالیت‌هایشان را که مربوط به کیفیت و محیط  را مدیریت می‌کنند.

مدیر QHSE یا SEHQ و وظایف آن:

مدیر QHSE جز لاینفک و جدایی ‌ناپذیر در طراحی، توسعه و نظارت در پروژهای ساختمانی محسوب میگردد. فعالیت های مدیران در این زمینه از سیستم پروژه دارای کیفیت شهودی، سالم و ایمن در یک شرکت ساختمانی میباشد.

مدیران QHSE استاندارد های لازم در کارگاه را برقرار سازند تا کلیه روند اجرای پروژه در شرایط امن به دور از مخاطرات گسترش یابد. نتیجه پایانی پروژه در کارگاه های ساختمانی، بدون ایجاد تاثیرات مخرب بر محیط پایان یابد.

مدیران QHSE یا SEHQاز آغاز پروژه تا پایان پروژه (طی یک پروسه پیوسته)، باید ملزمات مورد نیاز در پروژه را فراهم سازند و همچنین پیروی از دستورالعمل‌ های توافق شده و استاندارد اطمینان لازم حاصل شود.

مدیران QHSE باید به‌عنوان مسئولین و حافظان فرهنگ سلامت و ایمنی در محیط تلقی شوند؛ همچنین آگاه ساختن کارکنان و بقیه از الزامات کیفیت، سلامت و ایمنی در حوزه مسئولیت آن‌ ها می باشد.

بزرگترین خطرات سلامتی و ایمنی در ساخت ‌وساز:

برخی از رایج ‌ترین مخاطرات سلامتی کارکنان در کارگاه و همچنین ایمنی در ساخت ‌وساز نگاهی اجالی بندازیم این مخاطرات عبازتند از :

۱.خطر سقوط و لغزش‌ها در کارگاه :

کارگاه های ساختمانی برای افرادی که دقت وتوجه ندارند پر از تله و چالش ها می باشد. برای کلیه کارکنان و بازدیدکنندگان و ناظرین از پروژه های ساختمانی طبق دستورالعمل‌ های و ضوابط اجرایی  که توسط مدیر QHSE ارائه و تنظیم شده اند، از اهمیت بسزایی برخوردار می باشند.

فعالیت افراد مختلف در کارگاه های ساختمانی می‌توانند از جمله کار های پرخطر مانند : حفر کردن چاه و انتقال تجهیزات را به شیوه ای امن تبدیل نماید.

۲. حوادث بلندی :

سقوط افراد از ارتفاع دلیل اصلی حوادث کشنده در کارگاه های ساختمانی میباشد. افرادی که بر روی جرثقیل یا تاورکرین یا بالابر و یا داربست مشغول به فعالیت می باشند. توصیه می شود آموزش‌های لازم ارائه شود و از هرگونه خطرات احتمالی جلوگیری شود.

مدیر  فعال در کارگاه ساختمانی برای ایجاد آموزش استاندارد برای افرادی که در حال انجام چنین وظایفی هستند، نیاز به تمرکز دارد.

۳. جابجایی متریال و تجهیزات ساختمانی :

کارگاه های ساختمانی با استفاده از اشیاء متحرک فعال و پویا می باشند که مرتباً با تجهیزات و بارهای سنگین را به بالای سر می‌برند یا نخاله های ساختمانی را جابجا می‌کنند، تغییر می‌کند؛ بنابراین مخاطرات اجتناب ناپذیری را بدنبال دارند.

خطر سقوط اشیایی همچون تیرهای فلزی تا ابزاردستی کوچک، باعث ایجاد صدمات مختلفی چون کبودی، شکستگی، کشیدگی و پیچیدگی می‌شوند.  تعداد صدمات مربوط به اجسام در حال حرکت شامل دو نوع  قابل کنترل میباشند:

۱.کنترل‌های فیزیکی که از افتادن اشیاء یا افتادن آن‌ها از فاصله زیاد جلوگیری می‌کند.

۲.روش کنترل حفاظ که نحوه کار را تغییر می‌دهد تا اجسام سقوط نکنند.

۴. برق گرفتگی کارگران :

طبق آمارهای منتشر شده سالانه بطور میانگین سه کارگر در اثر برق گرفگی در پروژه های ساختمانی جان خود را از دست می دهند.کار کردن در نزدیکی خطوط برق و کابل‌ها احتمال ایجاد مخاطرات را افزایش می‌دهد. کارگرانی آموزش های لازم در این زمینه را ندیده اند صلاحیت برق کاری در صنعت ساختمان ها را ندارند.

کمیسیون ایمنی با اجرای استفاده از مواد غیر رسانا در محدوده خطوط برق و کابل‌ها در کنار آموزش‌های ایمنی ضروری، خطرات را کاهش داده‌اند. برچسب ‌های به منظورهشدار برق‌گرفتگی نیز این مشکلات را به ‌شدت کاهش میدهد.

۵.آلودگی صوتی :

سروصدا در محیط های کارگاهی یکی از مهم ‌ترین عوامل ایجاد حوادث می باشد. آلودگی صوتی قدرت شوکه کننده سقوط را ندارد، اما تکرار و سروصدای بیش‌ازحد می‌تواند باعث مشکلات شنوایی در کارگران ساختمانی می شود و در طولانی ‌مدت بروز میدهد. این عامل یک عامل خطرناک در کارگاه ساختمانی می باشند که می‌تواند منجر به سوانح شود.

طبق قانون استاندارد ، کارگاهها ملزم به رعایت مقررات آلودگی صوتی می باشد. این قوانین و مقررات  شامل اجرا و مستند سازی ارزیابی‌های به صورت کامل و جامع مانع از خطر آلودگی صوتی و توزیع تجهیزات محافظت شخصی مناسب می‌باشد.

۶.مشکلات ریوی به دلیل ریز گرد در پروژه :

گردوغبارهای مواد خطرناک در کارگاه های ساختمانی توسط کارگران تنفس شود. برخی از بیماری ‌ها در طولانی ‌مدت شامل مشکلات ریوی و آسم برای کارگران بوجود می آید. اگر کارگاه تجهیزات مورد نیاز کارگران را تامین نکنند ، ممکن است خسارات زیان بار در طولانی مدت برای کارگران  بوجود آورد.

۷. ارتعاشات :

ارتعاشات موجود در کارگاه های ساختمانی مانند استفاده از ابزار آلاتی مانند (هیلتی و فرز) استفاده طولانی ‌مدت از ابزارهای پر قدرت و تجهیزات در پروژه های ساختمانی سبب ایجاد عارضه لرزش دست در کارگران ساختمانی می شود.با استفاده از ارزیابی‌های مؤثر می‌توان از این لرزش دست کارکنان در طولانی مدت ممانعت بعمل آید.

۸. متریال آزبست در پروژه ها:

مردم به‌اشتباه معتقدند که آزبست متریالی قدیمی در صنعت ساختمان می باشد، در انگلیس از سال ۱۹۹۹  استفاده از هرگونه آزبست در پروژه های ساختمانی ممنوع شده است .ماده ممنوعه شده است . پانصد هزار ساختمان موجود در کشور انگلیس آزبست تشکیل شده و مورد استفاده افراد قرار دارد. این متریال  باید شیوه ای صحیح و قانونی دور ریخته شوند. همچنین استفاده از آزبست سبب ابتلا سرطان ریه و مزوتلیوما و آزبستوز می‌شود.

فرآیند QHSE :

فرآیند QHSE و شیوه های اصولی مدیریت سبب ایجاد موفقیت در پروژه میشود. همچنبن این فرآیند شیوه ای دشوار و طولانی می باشد. با پیشرفت تکنولوژی و فن آوری دیجیتال می‌توان کارها را به روشی سریع‌تر و ساده‌تر انجام داد.

اجرای یک فرآیند QHSE مدرن و دیجیتالی شده به شما این امکان را می‌دهد فرآیندهای منطبق بودن را به‌صورت استاندارد انجام دهید و اجرای آن‌ها را برای همه راحت‌تر کنید.

شیوه های موفقیت در مدیریت QHSE :

۱.نقش HSE(سلامتی و ایمنی محیط ) را در کارگاه و محل پروژه را ارتقا دهید و از بروز هرگونه سانحه جلوگیری نمایید.

۲.از کار مدیریت خلاص شوید

۳.ابزار مناسب برای کارتان انتخاب نمایید.

۴.بررسی‌ها و روند اجرای پروژه را از نزدیک دنبال کنید.

۵.تمام فعالیت‌ها و مخاطرات همراه با عکس ضمیمه نمایید.

۱. HSE را در کارگاه ارتقا دهید و از بروز حوادث جلوگیری کنید:

نکات ایمنی را در کارگاه پروژه ساختمانی توسعه دهید و از آن پشتیبانی کنید. ‌راه حل دیجیتال می‌توانید با پشتیبان گیری از فرآیندهای بهداشت و ایمنی در کارگاه پروژه به شما در دستیابی به این هدف کمک کند.

فرآیند خودکار در وبسایت ، آن را به یک قسمت مهم از کارهای روزمره را در آن ثبت نمایید. از این شیوه، به منظور افزایش آگاهی مدیر و تعداد حوادث و سوانح بصورت قابل توجهی کاهش می یابد.

۲. مدیریت به سبک QHSE:

پروژه‌ های ساختمانی و مدیریت آنها، فشار روانی زیادی را به همراه دارند. QHSE  نیز از این قاعده مستثنا نیست. به همین دلیل، برای کسب موفقیت در این زمینه توصیه میشود کار مدیریت را تا حد ممکن کاهش دهید.

ابزار دیجیتالی دوباره بخشی از این تغییر الگو‌ هستند، زیرا می‌توانند به شما در حفظ یک نمای کلی از اقدامات توافق در یک مکان کمک کنند، بنابراین نیازی نیست وقت خود را برای ترکیب کردن اطلاعات خورد و قدیمی صرف کنید. با استفاده از این شیوه بررسی‌های برای کارمندان بسیار ساده‌تر شود.

۳. ابزار مناسب برای کارتان انتخاب کنید :

یکی از نکات مهم برای کسب موفقیت در این زمینه، پیدا کردن ابزاری قدرتمند به منظورسهولت بخشیدن به فرآیند پروژه میباشد.  نیازی به چندین برنامه وجود ندارد، زیرا کل فرایند به‌صورت خودکار و استاندارد است و فعالیت‌های غیر منطبق فوراً به‌وسیله یک ابزار همه کاره به مدیریت ارسال می‌شود.

۴. بررسی و روند اجرای پروژه را از نزدیک دنبال کنید :

بررسی های روزانه خود را طبق ضوابط و استاندارد ها انجام دهید.

بازهم راه‌حل‌های دیجیتالی می‌توانند نقش اساسی در این زمینه داشته باشند و راه را برای استاندارد‌سازی بازرسی‌های سایت باز کنند که باعث افزایش دقت در کل فرآیند می‌شود.

با استفاده از نرم افزار  LetsBuild، که در در آن فرم‌ها و روند اجرای پروژه در آن بیان میگردد. با استفاده از  استاندارد سازی به شما اطمینان داد می شود که مطابق با استاندارد های داخلی، توافق ‌نامه‌های قانونی تهیه می شود.

۵.تمام فعالیت‌ها و مخاطرات خود را ضمیمه کنید :

بااستفاده از این نرم افزار به شما این امکان را میدهد از فعایت خود در هرمرحله عکس پروژه را ضمیمه بنماید و همچنین  شما به یک ابزار قابل‌اعتماد نیاز دارید که به شما امکان را بدهد عکس‌های پروژه را در یک سیستم دیجیتال مرکزی و ایمن جمع‌آوری، ذخیره و مدیریت کنید.

می‌توانید در این نرم افزار به‌راحتی با گرفتن عکس و درج گزارش آن، به‌عنوان اسناد، به‌راحتی این کار را انجام دهید. علاوه بر این، همچین می توانید با استفاده از چند کلیک اسناد تصویری و مکتوب کل تاریخچه کار خود را مرور کنید.

چک‌لیست سلامتی و ایمنی :

چک‌ لیست و تهیه آن، به منظور سلامتی و ایمنی در پروژه و بدون به هدف پروژه ساختمانی، یک فرآیند مهم در ساختمان‌سازی محسوب می شود. تیم‌های پروژه با کمک چک‌لیست‌های سلامتی و ایمنی می-توانند بهترین شیوه‌های HSE را در پروژه‌های خود تعریف و پیاده‌سازی کنند.

با استفاده از این شیوه ، همه ی کارکنان وظایف خود را در شرایط امن و با توجه به مشخصات موجود انجام می‌دهند.

QHSE  به منظور تحقق فرآیندهای ایمنی در صنعت ساختمان در سه بند قابل اجرا و پیاده سازی می باشند که عبارتند از :

۱.نظارت بر ایمنی در کارگاه ساختمانی :

تهیه فهرست به منظور حفظ نظارت و کنترل ایمنی در کارگاه های ساختمانی امری ضروری می باشد. برای بررسی فعالیت‌ها و کنترل‌های لازم ، توصیه می شود انواع خطرات را پیشبینی کرده و ایمنی مورد نیاز را فراهم سازیم.

۲. تهیه گزارش حادثه در محل پروژه :

در صورت بروز هرگونه سانحه در کارگاه ساختمانی،تهیه گزارشی با جزئیات در مورد محل بروز سانحه ، دلیل سانحه و زمان حادثه و شخص مسدوم تهیه و تنظیم می‌شود. گزارش از سوی نهاد های اجرایی مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین آیا این حادثه بوجود آمده در اجرای پروژه ساخت وساز  از نظر تامین بودجه و برنامه ‌ریزی تأثیری در روند آن خواهد گذاشت.

۳.گزارش ایمنی :

این گزارش متشکل از یک فرم به منظور انجام جلسات توجیهی می باشد. در ابتدا(آغاز پروژ) و در طول پروژه تا انتها قابل انجام می باشد. هدف اصلی از انجام این فرآیند به منظور حفظ ایمنی در کارگاه ساختمانی، جلوگیری و کاهش خطرات و تلفات می باشد.

فرم های توجیهی می‌تواند گروه‌ها را قادر سازد که نکات اصلی مربوط به ایمنی را مشخص کنند، خروجی‌های اضطراری را مشخص کنند، تجهیزات موجود در مجموعه کمک‌های اولیه را بشناسند تا جایی که همه‌چیز مطابق با استانداردها باشد

پست قبلی

برج خنک کننده

پست بعدی

متر لیزری

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک

دسترسی سریع

تماس با آجر رو آجر

فروش و پشتیانی همه روزه از ساعت 9 الی 17:30
پنج شنبه ها 9 الی 13:30