آبگرمکن
آبگرمکن یک وسیله ضروری برای هر خانهای به شمار میآید. حالا هر دلیلی که شما را مجبور به تعویض و خرید آبگرمکن کرده است، مهم نیست.
انواع آبگرمکن :
اولین قسمت در مورد راهنمای خرید آبگرمکن آشنایی با انواع مختلف آنها در بازار و مزایا و معایب آنها است.
۱-آبگرمکن مخزنی:
آبگرمکنهای مخزنی یکی از رایجترین انواع آبگرمکنها هستند. این آبگرمکنها ظرفیت مشخصی دارند و انواع مدلهای مختلف آن ۲۰ تا ۸۰ گالن ظرفیت ذخیرهسازی آب را در اختیار شما قرار میدهد. آبگرمکنهای مخزنی در دو نوع گازی و برقی موجود هستند. نحوه کار در آن به این صورت است که آب سرد وارد مخزن شده و با گاز یا برق گرم میشود و تا زمانی که شما به آن نیاز داشته باشید، گرم میماند.
مزایا :
۱-از نظر قیمت مناسب می باشند
۲-نیاز به تعمیر و سرویس ندارند.
معایب :
۱-اتلاف انرژی
۲-فضای کافی نیاز دارند.
۲-آبگرمکنهای بدون مخزن (دیواری) :
آبگرمکن بدون مخزن که با نام آبگرمکنهای دیواری شناخته میشود، هیچ مخزنی برای ذخیره آب ندارند. زمانی که شما نیاز به آب گرم داشته باشید، فورا آب سرد وارد مخزن شده و گرم میشود و از طریق لوله کشی در اختیار شما قرار میگیرد. این آبگرمکنها پرکاربردترین نوع آبگرمکن در ایران هستند .
آبگرمکنهای دیواری با توجه به بزرگ و کوچک بودن خانه و نیاز خانوادهها در اندازههای مختلف در بازار موجود هستند. تامین سریع آب داغ باعث محبوبیت این آبگرمکنهاشده است. دیگر شما مانند انواع مخزنی آن لازم نیست در صورت تمام شدن آب گرم منتظر بمانید. شاید تنها عیب این نوع از آبگرمکنها گران بودن و هزینههای نصب بالای آن است.
مزایا :
۱-ایمنی بالا
۲-انتقال و جابجایی و نصب آسان
۳-بی نیاز از اتلاف وقت اولیه در گرم کردن آب
۴-عدم سرد شدن آب در طول زمان مصرف
۵-عدم اشغال فضای مفید آشپزخانه
۶-عدم اتلاف انرژی برای ذخیره سازی آب گرم
۷-تامین آب گرم فوری، دائم و فراوان
۸-امکان تنظیم شعله به صورت ولومی و پیوسته
۹-دارای دریچه نمایش شعله
۱۰-مجهز به سیستم های ایمنی شیر اطمینان و کلید حرارتی روی مبدل
معایب :
۱-مصرف بالای گاز
۲-عدم کارکرد با فشار اب کم
۳-رسوب گیری سالانه وقیمت بالا دستمزد
۴-هزینه خرید و نصب گران می باشد.
۲-آبگرمکنهای خورشیدی :
آبگرمکن های خورشیدی از یک صفحه صاف تشکیل یافتهاند که این صفحه معمولا در سقف نصب میشود. این آبگرمکنها گرما را از نورخورشید میگیرند. آب سرد در داخل لولههای صفحه به گردش درآمده و پس از گرم شدن به مخزن منتقل میشود.
مزیت استفاده از این نوع آبگرمکن این است که نورخورشید یک منبع رایگان و تجدیدپذیر است و هزینه استفاده از آن ارزان است. ولی با این حال هزینههای اولیه نصب بخصوص هزینههای مربوط به انتقال آب به مخزن واقعا زیاد است. دومین عیب این آبگرمکنها این است که شما باید برای روزهای سرد و ابری زمستانی یک منبع گرمای پشتیبان داشته باشید.
آبگرمکن های خورشیدی بی فشار فاقد فشار آب شهری هستند زیرا مخازن آنها تحمل فشار آب شهر را ندارد. بنابراین هنگامیکه مصرف کننده شیر آب گرم را باز می کند فشار آب به مراتب کمتر است فشار آب سرد است. کلکتورهای خورشیدی نیز معمولا به دو صورت صفحه تخت یا لوله خلاء می باشند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه مزایا و معایب انواع آبگرمکن های خورشیدی بیان می گردد.
مزایا
۱-این نوع آبگرمکن ها دارای مخزن پر فشار می باشند که باعث می شود تحمل آب شهر را داشته باشند. مخازن این نوع آبگرمکن ها به طور مستقیم به آب شهر وصل می شوند و مصرف کننده آب گرم پر فشار استفاده می کند.
۲-آبگرمکن خورشیدی پمپدار و ترموسیفونی سولارکار که از کلکتورهای صفحه تخت در آن استفاده شده است از مخازن پر فشار استفاده می نماید و برای مصارف خانگی مانند آپارتمان ها، ویلاها و مصارف عمومی مانند هتل ها و کارخانجات و … استفاده می گردد.
معایب
۱-نیاز به ضد یخ در فصل زمستان
۲-قیمت اولیه بیشتربه علت استفاده از لوله های دو جداره که با تکنولوژی لوله خلاء ساخته شده اند نیازی به ریختن ضد یخ در این نوع آبگرمکن نیست و در صورت استفاده از آن در مناطق سردسیر آب داخل کلکتور یخ نمی زند.آبگرمکن خورشیدی ترموسیفونی لوله خلاء دارای مخزن بی فشار است. این محصول در مقایسه با نوع پر فشار آن قیمت بسیار پایین تری دارد.