دیوار کاذب :
دیوار کاذب از جدا کننده های فضای داخلی و از المان های پرکاربرد در صنعت ساختمان محسوب میشود . این دیوارها را می توان بعد از اتمام کار ساخت و سازنیز اعمال کرد و در مکان مورد نظر اجرا نمود. دیوار کاذب که با نام دیوار کناف نیز شناخته می شود نسبت به پارتیشن بندی جدیدتر است.
یکی از بخش های مهم ساختمان دیوار کاذب آن محسوب می شود که در واقع برای فضا سازی و تقسیم بندی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد . با توجه به نیاز های ساکنان یک ساختمان به تقسیم بندی فضای داخلی ساختمان و همچنین شخصی سازی یک بخش، دیوار کاذب پوششی و جدا کننده کمک بزرگی محسوب می شوند.
این نوع دیوار ها در دو نوع قابل اجرا می باشند:
۱.متحرک
۲.ثابت
این دیوارها معمولا برای فضاهای بسیار بزرگ مناسب هستند . از جمله مهم ترین مزایای دیوار کاذب دارای که مقاومت بسیار بالایی دارند و در برابر اتفاقاتی مانند زلزله از درجه ی آسیب ناپذیری بالایی برخوردار است و می تواند برای حفظ امنیت جان افراد گزینه ی مناسبی باشد.از این دیوار ها بر اساس سلیقه ی خود و کاربردی که از انها انتظار می رود نسبت به پوشش دهی لایه ی رویی ان اقدام کرد و متریال گوناگونی را در نظر گرفت .
مزایای استفاده از دیوار کاذب :
۱- سبک بودن
۲- عایق حرارتی ، صوتی و رطوبت است.
۳- نصب سریع و آسان
۴- ترمیم و تعویض در صورت امکان به راحتی انجام می شود.
۵- بهره بردای سریع از فضا
۶- برای شکل گیری دیوارهای قوس دار در معماری استفاده می شود.
کاربرد دیوار کاذب :
۱. دیوار کاذب پوششی :
در این ساختار، صفحات روکشدار گچی بر روي یک زیرسازي فلزي که به دیوار زمینه متصل است، پیچ میشوند. وجود فاصله آزاد میان صفحات و دیوار زمینه، فضاي تاسیساتی مناسبی جهت نصب لایه عایق ایجاد مینماید .
عبور تاسیسات الکتریکی و مکانیکی، آن هم بدون نیاز به شیارزنی، ایجاد مینماید. درز این صفحات پس از نصب با بتونه و نوار درزگیر کناف درزگیری شده و در صورت نیاز به سطح تمام شده بسیار صاف بهتر است ۲ تا ۵ میلیمتر پوشش های مخصوص کناف بر روی این صفحات اجرا شود
۲. دیوار کاذب پارتیشنی :
دیوارهای پارتیشن به عنوان سادهترین نمونه دیوارهای کاذب است که تنها کاربری آن جدا کردن فضاهاست. این نوع دیوارها از سه قسمت تشکیل میشوند.
۱.رانر قاب اصلی هست که معمولاً از فولاد است و به دیوارهای اصلی متصل میشود.
۲.استاد در این بخش به معنای تقسیمکنندههایی که داخل قاب اصلی قرار میگیرند و مصالح ساختمانی مورداستفاده معمولاً سبکتر از قاب اصلی است.
۳.پانل ها در واقع همان پانل گچی که ظاهر کار را تشکیل میدهد.
از مزایای دیوارهای کاذب پارتیشن میتوان به امکان استفاده از انواع عایق حرارتی و صوتی به دلیل فضای خالی داخل دیوارکاذب اشاره کرد. همچنین عبور و دسترسی به تاسیسات الکتریکی و مکانیکی از طریق این فضای خالی از دیگر مزایای استفاده از پارتیشنهاست
۳. دیوار کاذب آکوستیک :
دیوار کاذب به عنوان مانعی در برابر عبور صدا و انرژی گرمایش و سرمایش از محیط داخلی میشود. دو نوع از عایقهای پرکاربرد در دیوارهای کاذب آکوستیک عبارتند از عایق فوم صداگیر خود چسب و عایق پشم سنگ.
عایق فوم صداگیر خود چسب با بهرهمندی از آخرین تکنولوژی روز دنیا، انتقال صدا به محیط پیرامون را به میزان زیادی کاهش میدهد. این نوع عایق در صنعت و ساختمان برای سقف، کف، دیوارهای مشترک و … بسیار پرکاربرد است. یکی از مزایای این نوع دیوار نصب آسان آن است. با استفاده از قیچی و کاتر و بدون نیاز به چسب مایع, پیچ، میخ و … به راحتی نصب و اجرا میگردد.
۴. دیوار کاذب دکوراتیو:
همانطور که از نامش مشخص است بیشتر بهمنظور تقسیمبندی فضاها و دکوراتیو استفاده میشود.این دیوارها قابلیت مخفیسازی تأسیسات را در داخل خود داشته و میتوان آن را تبدیل به دیوارهای عایق حرارت و عایق رطوبت نیز کرد.
انواع دیوار کاذب از نظر اجرا:
۱. دیوار کاذب پوششی بدون سازه :
در ساختار آن از یک لایه پنل گچی استفاده شده و بدون زیر سازی فلزی و به وسیله چسب مخصوص مستقیما به دیوار زمینه وصل می شود. درزهای آن میان این صفحات به وسیله نوار و بتونه که مخصوص این کار است درزگیری می شود و در آخر کار سطحی یکپارچه حاصل میشود. سطحی که به دست آمده قابلیت اجرای رنگ، کاغذ دیواری و … را دارد .
۲. دیوار کاذب با سازه:
این نوع دیوارکاذب دو نوع متصل به دیوار زمینه و مستقل از دیوار زمینه اجرا میباشد:
۱.متصل به دیوار
۲.با سازه مستقل از دیوار