گل میخ
گل میخ در سقف های عرشه فولادی یکی از مرسوم ترین مصالح ساختمانی در اجرای سقف هاست. عرشه فولادی دارای پروفیل ذوذنقه ای به همراه برجستگی هایی برای درگیر کردن بتن و ورق است برای اتصال عرشه فولادی به بقیه اجزا، از میل پایه هایی به نام گل میخ استفاده می شود و علاوه بر اتصال عرشه فولادی به بقیه اجزا، انتقال نیروی برشی بین بتن و فولاد است. این پایه ها برش گیر نامیده می شود.
در واقع رابط میان ورق گالوانیزه و بتن هستند تا بتوانند از لحاظ سازه ای یکپارچگی عملکرد برشی را تامین کنند و در واقع همان نقش برشگیرها را ایفا میکنند. قطر این برش گیر ها حداکثر ۲۰ میلیمتر و ارتفاع آنها بسته به شکل ورق فولادی متغییر است و در نهایت حداقل ارتفاع آن بعد از نصب که از بالای ورق ذوزنقه ایاندازه گیری می شود نباید کمتر از ۴۰ میلیمتر باشد.
این گل میخ ها بوسیله دستگاه جوش قوسی الکتریکی خاصی به تیر های سازه ای جوش می شوند. این فرایند جوشکاری می تواند هم بصورت مستقیم روی بال تیر سازه ای قبل از قرارگیری با ایجاد یک حلقه سوراخ در ورقو هم از روی ورق انجام گیرد. ضمناً سرامیـکی در محل جوش قرار می گیرد تا از حوضچه مذاب ایجاد شده در لحظه ایجاد قوس الکتریکی محافظت نماید.
تنها روش استاندارد تولید گل میخ برشگیر، روش فورج سرد می باشد که توسط ماشین آلات مخصوص و مواد اولیه با آلیاژهای مرغوب قابل تولید است. سایر روشهای غیر استاندارد تولید، نظیر فورج گرم یا ریخته گری بدلیل استفاده از مواد اولیه نامرغوب و یا ضایعاتی دارای استحکام پایین و به تبع آن موجبات ناپایداری سازه را فراهم می سازد.
مزایا ی گل میخ :
۱-سرعت اجرای با گل میخ بسیار بالا نست به سایر برشگیر ها
۲-اجرای گلمیخ نیازی به آماده سازی
۳-گل میخ در عرشه فولادی با استفاده از اتصال جوش امکان پذیر است ولی نبشی و ناودانی از روی ورق جوش شوند.
۴-در جوش گل میخ باید توجه داشت که این جوش یکپارچه و یکنواخت باشد.
۵-ورق فولادی تغییر شکل نمیدهد ولی در هنگام جوش گل میخ تغییر شکل می دهد.
معایب فنی گل میخهای:
۱-یکسان نبودن استحکام مکانیکی در نواحی مختلف قطعه که سبب ایجادترک ودرنهایت منجربه شکست میشود.
۲- وجود تنشهای پسماند در قطعات تولیدی به روش ریختهگری و فورج گرم
روش تولید گلمیخ برشگیر :
روش تولید گل میخ برشگیر بر اساس استاندارد «فورج سرد» عنوان شده است و دلیل فنی آن بهبود خواص مکانیکی قطعات تولیدی است، فولاد مورد استفاده جهت تولید برشگیر بایستی ترکیب شیمیایی خاصی داشته باشد که این مفتول را در دسته فولادهای آلیاژی خاص قرار میدهد
استفاده از میلگرد های ذوبی جهت تولید به هیچ عنوان مورد تأیید نمیباشد و چنین محصولاتی درصورت تولید فاقد ارزش فنی است ضمن اینکه خواص مکانیکی ومقاومت لازم را نداشته وجوش پذیری مناسب نیز ندارند .
سرعت نصب و اجرای محصول در مقایسه با سایر برشگیرها:
۱.سرعت اجرای هر قطعه حدود چند ثانیه و اجرای برشگیر ناودانی حدود ۲ الی ۳ دقیقه می باشد.
۲.قدرت انتقال نیرو در تمام جهات، در صورتی که ناودانی تنها قابلیت انتقال به صورت عمود را دارد.
۳.برقراری قوس حدود ۸۰۰ میلی ثانیه و در ناودانی حدود ۳ دقیقه است.
۴.نیاز به آماده سازی ندارد در صورتی که ناودانی به برش گل زنی قبل جوش نیاز دارد.
۵.کیفیت جوش بالاتر و به الکترود نیازی ندارد.
ویژگی تولید به روش فورج سرد:
افزایش دانسیته و یکنواخت شدن جهت لایههای داخلی فولاد که سبب افزایش استحکام کششیسختی و استحکام تسلیممیگردد .روش استاندارد برای اتصال گل میخ ها، استفاده از فناوریاست برشگیر مهم ترین قطعه در سازه کامپوزیت است و از فولاد آلیاژی کم کربن و با فرایند ‘ فورج سرد ‘ تولید می شود. که با سایزهای مختلف، کاربرد های متفاوت دارند.