پارتیشن خانگی :
پارتیشن خانگی به معنی جدا کردن فضا و حریم خصوصی و عدم دید به فضا کاربرد دارد. در زندگی مدرن کنونی، استفاده از پارتیشن در خانه و فضای اداری رواج پیدا کرده است.. البته با توجه به فضای متفاوت خانه از فضای اداری استفاده از متریال های متفاوت تر در این نوع پارتیشن بیشتر به چشم می خورد.
پارتیشن های خانگی به منظور جداسازی و نقسیم قسمت های مختلف منزل در دکوراسیون داخلی استفاده می شود. برای جداسازی فضای منزل و یا به عنوان طرح های زیبا در دکوراسیون داخلی قابل استفاده می باشد. هرچند استفاده از دیوارها برای ایجاد قسمت هایی با دسترسی پایین در خانه ها انجام می شود.
دلایل استفاده از پارتیشن در طراحی و دکوراسیون داخلی :
۱-تفکیک و تقسیم فضا ها
۲-حفظ محرمیت و یا ایجاد مانعی برای دید
۳-نظم دهی و سازمان دهی فضا
۴-ایجاد زیبایی و جلوگیری از یکنواختی فضا
۵-قابلیت استفاده چند منظوره و کاربردی بودن
پارتیشن در منازل :
استفاده از پارتیشن خانگی در خانه های آپارتمانی و کوچک بسیار رایج شده است. از پارتیشن خانگی برای جداسازی فضاهای سالن غذا خوری، تخت خواب، آشپزخانه، اتاق پذیرایی و سایر فضاهای یکپارچه که نیاز به جداسازی دارند استفاده می شود.
انتخاب مناسب یک پارتیشن خانگی مدرن با طراحی روز دنیا می تواند نقش بسیار مهمی در نمای داخلی منزل شما داشته باشد. در انتخاب پارتیشن علاوه بر اندازه و مدل پارتیشن خانگی باید به رنگ و جنس متریال آن نیز توجه نمایید.
با استفاده از پارتیشن میتوان از فضای استفاده بهینه نمود. فضاهای بزرگ را میتوان به چند قسمت تقسیم بندی کرد و عملکردی متفاوت در هر بخش انجام داد. از پارتیشن بندی در انواع مکان های اداری, مسکونی و غیر مسکونی میتوان استفاده نمود و با تفکیک فضا چندین فضای کاربری طراحی و ایجاد کرد.
کاربرد پارتیشن های خانگی :
۱-پارتیشن به عنوان جداکننده، برای مجزاسازی و جداسازی بخش هایی از دکوراسیون داخلی منزل.
۲- پارتیشن بندی دکوراسیون داخلی منزل.
۳- پارتیشن بندی دکوراسیون اتاق نشیمن با گلدان و جدا سازی دکوراسیون داخلی با گیاهان طبیعی گیاهان سبز.
۴- پارتیشن بندی فضای داخلی و همچنین دیوار کاذب برای جداسازی دکوراسیون داخلی پارتیشن چوبی شیک و زیبا.
انواع پارتیشن خانگی عبارتند از :
در حالت کلی پارتیشن چوبی به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می شود :
۱. پارتیشن خانگی ثابت :
یکی از انواع پارتیشن های ثابت دیوار های کاذب هستند. پارتیشن ثابت بر روی زمین پیچ و مهره و نصب میشود. ارتفاع بعضی از این پارتیشن ها بلند است و به سقف متصل میشود و ارتفاع بعضی دیگر کوتاه میباشد.
خصوصیت ویژه و مزیت برتری بخش آن این است که می توان آن ها را حتی پس از آن که کار ساخت و ساز محل موردنظر به پایان رسید، طراحی و اجرا کرد. این دیوارها را می توان با هر متریالی که مورد نظر است پوشش داد.
با توجه به نوع محیط که این نوع پارتیشن ها در آن جا اجرا می شود، می توان از انواع گوناگون ان ها استفاده کرد.
برای مثال، دیوارگچی برای غالب محیط ها به کار می رود. این نوع دیوار کاذب از پر کاربردترین نوع دیوارهای کاذب به شمار می رود.
۲. پارتیشن خانگی متحرک :
این نوع پارتیشن در طرح ها و رنگ بندی های مختلف چوبی تولید می شود. این پارتیشن های چوبی ابعاد مشخصی را دارند و در صورتی بسته به سفارش مشتری در کارخانه هم تهیه می گردد.