مجله ساختمانی

مدیریت پروژه ساختمانی

مدیریت پروژه
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۱/۰۹/۳۰ بروزرسانی شده است.

مدیریت پروژه ساختمانی:

مدیریت پروژه یکی از مهم ترین عنوان در پروژه های تیمی ساختمانی شناخته می شود که مسئولیت های زیادی برای به ثمر رساندن یک پروژه ساحتمانی بر عهده دارد. از جمله فعالیت های آن ها می توان به برآورد هزینه های پروژه و اطمینان از کافی بودن بودجه تا زمان به پایان رسیدن پروژه و نظارت بر انجام به موقع کارها اشاره کرد.

کنترل پروژه عنصری است که باعث می شود پروژه در زمان بندی مشخص و با بودجه ی مشخص پیش رود. به طور کلی تأثیر نقش کنترل پروژه بر موفقیت آن انکارناپذیر است زیرا کنترل پروژه اطلاعات دقیق و به موقع را به تیم مدیریت در پروژه ساختمانی ارائه می دهد و آن ها را قادر می سازد تا تصمیماتی آگاهانه گرفته و اقدامات لازم برای اصلاح هرگونه روند نامطلوب احتمالی را اعمال کنند. همچنین مدیر کنترل پروژه به مشتری در مورد وضعیت واقعی پروژه توضیح می دهد.

به دلیل تحول در دنیای کنونی ، مدیریت، نیاز به یک سیستم کنترل مؤثر بیش از پیش احساس می شود. بسیاری از شرکت ها هنوز هم از روش های سنتی کنترل استفاده می کنند که نشانگر فقدان مدیریت کنترل پروژه است.

کنترل پروژه تنها محدود به کنترل و نظارت در مرحله اجرای پروژه نمی شود. فرآیند کنترل مؤثر پروژه در اوایل پروژه با برنامه ریزی آغاز می شود و در اواخر پروژه با بررسی در مرحله ی بعد از اجرا به پایان می رسد. کنترل پروژه به طور کامل در هر مرحله از پروژه وجود دارد.

کنترل پروژه شامل سه بخش اصولی می باشد که عبارتند از :

۱.برنامه ریزی

۲.مدیریت و برآورد هزینه

۳.تحلیل ریسکمدیریت کنترل پروژه یکی از پایه های اساسی و حیاتی در پروژه شناخته می شود. فردی که به عنوان مدیریت کنترل پروژه فعالیت می کند، دست راست مدیر پروژه شناخته می شود. مدیریت کنترل پروژه در جهت تعیین اهداف پروژه، بررسی میزان بودجه برنامه ریزی شده، بررسی روند انجام پروژه و پیشرفت آن و هم چنین ایجاد برنامه ای کارآمد برای بهبود پیشرفت پروژه فعالیت می کند. مدیریت پروژه و مدیریت کنترل پروژه هر دو در کنار یکدیگر برای پیش برد هرچه بهتر پروژه ساختمانی فعالیت می کنند.

اغلب افرادی که به عنوان مدیر پروژه در ساختمان فعالیت می کنند، دارای مدرک دانشگاهی معتبری دارند. و همچنین افرادی در این حوضه مشغول به فعالیتمی باشند که مدرک تحصیلی مرتبط در این زمینه ندارند و موفق خواهند بود.  همانند دیگر مشاغل، افرادی که دارای تجربه کاری صنعتی یا دوره های کارآموزی هستند می توانند از این موارد به عنوان پیش نیاز برای فعالیت به عنوان مدیریت کنترل پروژه استفاده کنند.

در کنار این موارد، دستیابی به آموزش های پیشرفته در زمینه حسابداری و نرم افزارهای مرتبط و آموزش مفید در زمینه مدیریت پروژه می تواند در پیشرفت شغلی مدیریت کنترل پروژه به افراد کمک کند.

راهکار های موفقیت در پروژه های ساختمانی  :

۱.برنامه ریزی :

مهم ترین بخش از مدیریت ساختمانی ، برنامه ریزی آن است. نحوۀ برنامه ریزی می تواند مستقیما بر روی موفقیت پروژه ها تأثیر گذار باشد. به منظور انجام یک برنامه ریزی خوب، اول باید یک سیستم برنامه ریزی و کنترل پروژه وجود داشته باشد.

اولین قدم برای شروع برنامه ریزی یک پروژه، شناخت کامل نسبت به محدودۀ پروژه می باشد. این شناخت شامل اطلاعات کلی پروژه مانند نام پروژه، نام کارفرما، نام مشاور، نام پیمانکار، تاریخ شروع پروژه، مدت زمان انجام پروژه، تاریخ پیش بینی شدۀ پایان پروژه، مبلغ قراردادی پروژه، موقعیت جغرافیایی، حجم کلی کار و غیره می باشد که باید به صورت یک مجموعۀ مدون تحت عنوان شناسنامۀ پروژه تهیه شود.

به طور کلی برنامه ریزی و کنترل پروژه شامل دو حوزه می شود:
• مدیریت زمان پروژه
• مدیریت هزینه پروژه
هدف مدیریت زمان در پروژه این است که زمان مورد نیاز را به کمترین حد ممکن برساند و در نتیجه سودآوری بیشتر باشد تا هزینه های کمتری نیز به پروژه تحمیل شود در نمودار زیر مراحل مختلف مدیریت پروژه نمایش داده می شود.

۲.مدیریت هزینه :

مدیریت هزینه فرآیندی است که برای برنامه ‌ریزی، تخمین، تخصیص بودجه، مدیریت و کنترل هزینه پروژه از آغاز تا پایان به کار می‌رود. هدف اصلی مدیریت هزینه پروژه، اتمام و تکمیل پروژه مطابق بودجه مصوب آن است. در فرایند مدیریت هزینه، از توابع خاص پروژه مانند تخمین و برآورد، جمع‌آوری داده، برنامه‌ریزی، حسابداری و طراحی استفاده می‌شود.
مطابق تعریف ارائه شده از سوی مؤسسه مدیریت در راهنمای مدیریت هزینه پروژه شامل فرایندهای زیر است:

برنامه ریزی در هزینه: فرآیند تثبیت سیاست ها، رویه ها و مستند سازی برای برنامه ریزی، مدیریت، مصرف و کنترل هزینه های پروژه است.

برآورد هزینه ها: فرآیند توسعه یک تقریب از منابع مالی مورد نیاز جهت تکمیل فعالیت های پروژه است.

تعیین بودجه: فرآیند تجمع هزینه های برآوردی فعالیت های منفرد یا بسته های کاری جهت تثبیت خط مبنای تنفیذ شده هزینه است.

کنترل هزینه ها : فرآیند نظارت بر وضعیت پروژه جهت به روز رسانی هزینه ها و مدیریت تغییرات در خط مبنای هزینه است.

۳.تحلیل و مدیریت ریسک :

برنامه مدیریت ریسک ها را به طور منظم در حین پروژه بررسی کنید.با اعضای تیم در ارتباط با ریسک های بالقوه ای که ممکن است رخ دهد صحبت کنید و آنها را در مراحل ابتدایی پروژه شناسایی کنید.

این کار یکی از مهمترین مواردی است که باید در هنگام مدیریت در نظر گرفت.اگر ریسک های احتمالی به وقوع پیوست ، برنامه ای را که ابتدا تهیه کرده اید اجرا کنید.

پست قبلی

پروژه میلینیوم در شمال تهران

پست بعدی

گواهی پایانکار ساختمان

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک

دسترسی سریع

تماس با آجر رو آجر

فروش و پشتیانی همه روزه از ساعت 9 الی 17:30
پنج شنبه ها 9 الی 13:30