شیشه دوجداره
شیشه های دوجداره به عنوان مصالح ساختمانی مدرن در صنعت ساختمان می باشند. یک از مشکلات اساسی مهندسین معمار در طراحی و اجرای واحدهای ساختمانی حفظ گرمای محیط داخلی در زمستان و برودت فضا در تابستان و در نتیجه جلوگیری از اتلاف انرژی است. از طرف دیگر مشکل جدی در شهرهای بزرگ پدیده آلودگی صوتی و تاثیرات نامطلوب آن است که با استفاده از درب و پنجرههایو شیشههای دو و چند جداره درصد قابل توجهی از این مشکلات حل شده و فضایی آرامتر، مطبوعتر و برای ساختمانها ایجاد میشود.
سیستم شیشه دو جداره شامل دو یا چند لایه شیشه که به طور موازی در فواصل مساوی از یکدیگر قرار گرفته اند و توسط اسپیسر در دور تادور آن، از هم جدا شده اند. فضای بین شیشه ها را عموما از طریق ایجاد خلا و یا با تزریق گازهای بی اثری همچون آرگون پر می کنند. در شیشه های دو جداره غالباً از اسپیسرهای آلومینیمی استفاده می شود که آن را با ماده رطوبت گیر پر می کنند و این ماده موجب جذب رطوبت هوای مابین دو شیشه می گردد، سپس توسط مواد درزگیر مناسب، کاملاً آب بندی می شود.
مزایای شیشه های دوجداره :
۱-کاهش آلودگی های صنعتی، محیطی
۲-کاهش اتلاف انرژی (عایق صوتی و عایق حرارتی)
۳-افزایش ایمنی نسبت به سایر پنجره ها
۴-مناسب با اقلیم های مختلف
۵-افزایش عمر مفید در و پنجره و شیشه
۶-زیبایی و دوام
۷-غیر قابل اشتعال
۸-قابلیت نصب انواع یراق آلات
۹-نظافت آسان
۱۰-سبکی در مقایسه با در و پنجره های آلومینیومی و اهنی
۱۱- قابلیت بازیافت بعد از استفاده
۱۲-جلوگیری از بخارگرفتن شیشه
اجزای تشکیل دهنده شیشه دوجداره :
۱-شیشه جام:
در طرح و رنگهای متنوع می باشند. شیشه جام میبایست عاری از موج و حباب و هوا باشد که بدین لحاظ میبایست از شیشههای جام که با روش فلوت تولید میگردد، استفاده نمود. به هر حال ضروری است قبل از وارد نمودن شیشه جام به خط تولید، کیفیت آن مورد بازبینی و کنترل قرار گیرد.
۲-اسپیسر یا فاصلهگذار:
فاصلهگذار از جنس آلومینیوم و در اندازههای مختلف (۱۶، ۱۴، ۱۲، ۱۰، ۸ و ۶ میلیمتر) با سطوح متخلخل جهت ایجاد فاصله بین دو لایه شیشه مورد استفاده قرار میگیرد. جنس فاصلهگذار میبایست انعطاف لازم را داشته باشد به نحوی که در خم کردن ترک نخورده و یا شکسته نشود.
فاصلهگذار یکتکه در اندازه معین در ماشین خمکن معمولا به شکل مورد نظر خم داده میشود و دو سر آن با بست اتصال به هم متصل میگردد. در روش دستساز شیشههای دو جداره فاصلهگذار در چهار تکه بریده میشود که طبق استاندارد نبوده و مورد تایید نمیباشد.
۳-رطوبتگیر :
رطوبتگیر به صورت گرانول و در شبکههای غیر قابل نفوذ هوا تهیه و مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده در ماشین مخصوص و در داخل فاصلهگذار خم شده پر میگردد و نقش آن جذب رطوبت هوای بین دو جداره شیشه میباشد و از مه گرفتگی در فضای بین دو لایه شیشه جلوگیری مینماید .
۴-چسب بوتیل :
چسب بوتیل جهت چسباندن لایههای شیشه دوجداره به فاصلهگذار مورد استفاده قرار میگیرد. چسبزنی بوتیل به فاصلهگذار در ماشین مخصوص انجام میشود و میبایست دقت شود که چسب به مقدار کافی و یکنواخت باشد به نحوی که هیچگونه منفذی بین شیشه و فاصلهگذار باقی نماند.
استفاده از چسب بوتیل با کیفیت و پرس دو لایه به فاصلهگذار ضامن غیر قابل نفوذ بودن فضای بین دو جدارههای شیشه در مقابل هوا و رطوبت میباشد.۵-گاز آرگون:این گاز به لحاظ اینکه فاصله مولکولهایش نسبت به فاصله مولکولهای هوا بیشتر است، می تواند به عنوان عایق در برابر صوت و دما باشد .
چسب عایق پلی سولفایداین ماده از مخلوط نمودن دو ماده چسب و سختی ده تهیه و مورد استفاده قرارا میگیرد. عایق پلی سولفاید به عنوان عایق دوم در فاصله دور تا دور شیشه دو جداره بین لبههای شیشه و فاصلهگذار پر میشود.