انواع سقف در سازههای فلزی :
انواع سقف های اجرایی در سازه های فلزی در مبحث ساخت و ساز ساختمانها سقف باید وزن را به طور متعادل به روی ستونها و دیوارها تقسیم کنند. سقفهای تیرچه بلوک به علت نصب راحت و سریع در ایران بیشترین مصرف را دارد. یک ایراد اساسی این سقفها وزن زیاد آن است، این نکته در مبحث زلزله ایمنی ساختمان را پایین میآورد.
مزایای انواع سقفهای سازه فلزی :
سرعت بالا در اجرا
سازه مستحکم و یکپارچه
ستون های بکار رفته در این سازه بسیار کم حجم میباشند.
حداکثر دهانه ستون ها (آکس تا آکس ستون ها) تا ۱۰ متر قابل اجرا می باشد.
معایب سازه های فلزی :
۱.سازه های فلزی در برابر حریق و آتش سوزی فرومیریزد.
۲.هزینه اجرای این نوع سازه بسیار پرهزینه می باشد.
۳.اجرای و نصب تیرآهن ها برحسبب محاسبات سازه ای قابل اجرا می باشند.
انواع سقف در سازه های فلزی :
۱.سقف های مرکب :
نخستین بار در انگلیس این سقف مورد استفاده قرار گرفت. این سقف که جز سقفهای سازه فولادی است با دو روش ساخته میشود. عرشه های فلزی کم عمق و عرشه های فلزی عمیق در هنگام بتن ریزی جاگذاری میشوند.
۲. سقف عرشه فولادی :
در سقفهای عرشه فولادی ورقهای گالوانیزه به صورت ذوزنقه و میلگرد، گل میخ، فلاشینگ از پیش ساخته میشود. سبک بودن و مقرون بودن از لحاظ اقتصادی از از مزیتهای این نوع سقف است و بهترین جایگزین برای سقفهای تیرچه بلوکی است.
۳. سقف های متحرک :
جنس سقفهای متحرک به طور معمول از یک لایه پارچه و آلومینیوم است که قابلیت باز و بسته شدن دارد. این سقف با نیروی برق باز و بسته میشود. سایبان استخرها و کافههای رو باز از جمله مکانهایی است که از این سقف استفاده میکنند.
۴. سقف کامپوزیت :
یکی از سقفهایی که در اسکلت فلزی قابل اجرا است، سقف کامپوزیت میباشد که از ترکیب فلز و بتن ساخته میشود. بتن، آرماتور حرارتی، تیرهای فرعی، اجزای تشکیل دهنده این سقفها است. یونولیت در این سقف کاربرد ندارد اما از رابیتس برای مسطح سازی آن استفاده میشود
۵. سقف کندویی :
در ساخت این سقف ها از قالب های مکعبی باجنس فولاد، پلی پروپیلن یا فایبرگلاس استفاده می شود. در فواصل این قالب ها، میلگردهای کششی قرار میگیرد، این میلگرد ها مقدار تحمل بارهای وارد شده را افزایش میدهد.
۶. سقف وافل با دال :
در مکانهای سرپوشیده بزرگ از جمله بیمارستانها، فرودگاهها، سولههای صنعتی و ایستگاههای پرتردد این سقف بیشترین کاربرد را دارد. سقف مشبک یا دال قابلمهای هم نامیده میشوند.