شیشه هوشمند در صنعت ساختمان

شیشه هوشمند
این مقاله در تاریخ ۱۴۰۱/۰۹/۳۰ بروزرسانی شده است.

شیشه هوشمند

شیشه هوشمند هنگام تولید در کارخانه با استفاده از یک لایه اشعه ماورا بنفش پوشانده می شود. وجود این لایه باعث می شود تا بتوان از شیشه در صورت نیاز برای نمایش دادن ویدیو ها و تصاویر نیز استفاده کرد. شیشه های هوشمند این قابلیت را دارند که با استفاده از جریان برق حالت مات و یا شفاف پیدا کنند، به همین دلیل گاهی اوقات به شیشه های هوشمند، شیشه تغییر پذیر گفته می شود.

شیشه های هوشمند می توانند با میزان تابش نور خورشید، تیره و یا روشن تر شده و از این طریق در مصرف انرژی صرفه جویی کنند. به طور مثال در فصل های گرم سال، مات شده و از ورود نور خورشید به داخل و گرم تر شدن فضا جلوگیری می کنند. همینطور در فصل های پاییز و زمستان به بالاترین میزان شفافیت رسیده تا تمامی انرژی نور خورشید را به داخل منتقل کنند.

مزایای شیشه هوشمند

۱.امکان تنظیم میزان شفافیت شیشه

۲.جلوگیری از وارد شدن اشعه های مضر نور خورشید

۳.عایق صوتی و عایق حرارتی

۴.ایمنی و مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار

۵.هزینه مناسب و نگهداری ارزان

۶.امکان استفاده به عنوان پنل تبلیغاتی، صفحه نمایش، پارتیشن و…

انواع شیشه هوشمند

شیشه هوشمند مات شونده:
این نوع شیشه ها به شیشه مات‌شو اتوماتیک هم مشهور هستند. در هتل ها و مکان های تجاری، مراکز درمانی و ساختمان های مسکونی به کار می آید. از ویژگی های این شیشه ها این است که فضای داخلی را بهبود می بخشد، عمر مفید بالایی دارد و همچنین موجب کاهش درخشش و کرنش چشم می شود. از معایب آن می توان به قیمت بالاتر آن ها و گرم شدن محیط بخاطر جذب کردن نور اشاره کرد.

شیشه هوشمند خودتمیزشونده:
شیشه خودتمیزشونده از جنس دی اکسید تیتانیوم می باشد که این جنس باعث می شود سطح شیشه پاکیزه بماند. این محصول در املاک مسکونی، مراکز اداری، استخرها و مرکزهای صنعتی کاربرد دارد. از مزیت های این شیشه می توان به کاهش مصرف انرژی، مقاوم بودن شیشه در مقابل سایش، کثیف نشدن بر اثر رد دست و آب اشاره کرد. برای استفاده بهینه از آن ها بهتر است که جلوی نور آفتاب قرار گیرند تا فعال شوند.

کاربردهای شیشه هوشمند

این نوع شیشه در اتلاف مصرف انرژی عملکرد مطلوبی دارد، در فراهم کردن شرایط زندگی مدرن و راحت نیز کمک کننده خواهد بود. در ساخت شیشه ها از چهار تکنولوژی الکتروکرومیک، کریستال مایع، ذره های معلق و مواد ترمودینامیک استفاده می شود.

۱. دکوراسیون شیشه ای

از کاربردهای شیشه در ساخت دکوراسیون داخلی خانه می باشد. به عنوان مثال برای ساخت دیوار حمام و اتاق ها می توان از این نوع شیشه استفاده کرد تا علاوه بر یک دکوراسیون شیشه ای و زیبا، بتوانید با تغییر دادن حالت شیشه از شفاف به مات، حریم شخصی خود را نیز حفظ کنید.

کاربردهای آن عبارتند از:
منازل مسکونی
بسیاری از شرکت ها و ادارات
جداسازی فضا

با شیشه هوشمند می توان در زمان دلخواه شیشه ها را مات کرده و محیط کاملا خصوصی ایجاد کرد و یا در مواقع نیاز با شفاف کردن شیشه بر عملکرد کارکنان نظارت داشت.

۲. درب و پنجره ساختمان

شیشه هوشمند در ساخت پنجره و درب شیشه ای ساختمان ها کاربرد دارد. با توجه به ویژگی عایق بودن در برابر حرارت و صوت این محصول، استفاده از آن ها در ساخت ساختمان ها بسیار مناسب است. به دلیل اینکه میزان شفافیت شیشه های هوشمند را می توان تغییر داد، ایجاد حریم خصوصی را به راحتی میسر می کند.

۳. عملکرد امنیتی

این نوع شیشه عملکرد امنیتی در ساختمان ایفا می کند؛ مکان هایی که اشیاء قیمتی در آن نگهداری می شوند. موزه ها، صرافی ها، طلا و جواهر فروشی ها از  این مکان ها هستند.

در چنین مکان هایی می توان هر زمان که نیاز بود به دلایل امنیتی با مات کردن شیشه، اشیا را پنهان کرد. همچنین به دلیل عایق بودن شیشه در برابر اشعه UV، نور آفتاب نمی تواند به اشیایی که در پشت شیشه قرار گرفته اند آسیب برساند.

۴.ایجاد حریم شخصی

این نوع شیشه در محل هایی که احتیاج به نصب پرده می باشد بسیار مناسب تر خواهد بود. در اتاق های مخصوص جراحی و یا محل استراحت بیماران از شیشه هوشمند استفاده می شود. بدین صورت علاوه بر ایجاد حریم شخصی بیمار و پزشکان، مشکلات بهداشتی مربوط به نصب پرده و پوشش نیز حل می شود.

۵. کاربرد آموزشی

از این نوع شیشه می توان در مکان های آموزشی مانند دانشگاه ها استفاده کرد، انواع این شیشه ها دارای صفحه تاچ می باشند که می توان برای ارائه مطالب و کنفرانس های علمی، بسیار کاربردی باشد. همچنین از حالت مات این شیشه می توان به عنوان وایت برد نیز استفاده کرد.

۶. کاربرد شیشه هوشمند در تبلیغات

به دلیل امکان پخش ویدیو و تصاویر بر روی شیشه، از آن ها می توان در مراکز تجاری بزرگ استفاده کرد تا در مواقع نیاز شیشه به عنوان نمایش دهنده تبلیغات  استفاده شود. همچنین با نصب شیشه در فروشگاه ها و مراکز تجاری می توان دید و نظارت بهتری بر قسمت های مختلف داشت.

پست قبلی

کاشی در صنعت ساختمان

پست بعدی

کف کاذب

در مورد بانک اطلاعات ساختمان سوالی دارید؟
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند…


بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر، بازار هدف کسب و کار ساختمانی

بانک اطلاعات ساختمان آجر رو آجر از سال  1385 فعالیت خود را در زمینه شناسایی بازار ساخت و ساز آغاز نموده است. آجر رو آجر همواره در تلاش است پروژه های ساختمانی را از آغاز فرآیند ساخت و ساز شناسایی نموده و بازار هدف کسب و کار های ساختمانی را فراهم نماید.

مجوز ساماندهی
مجوز نماد اعتماد الکترونیک

دسترسی سریع

تماس با آجر رو آجر

فروش و پشتیانی همه روزه از ساعت 9 الی 17:30
پنج شنبه ها 9 الی 13:30